5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAjutaţi-vă relaţia să înflorească

Ajutaţi-vă relaţia să înflorească

Educaţia sentimentală pare să fie pe cale de dispariţie în societatea modernă. Există un fel de „analfabetism sentimental“ care pune în pericol nu numai dragostea, ci şi stabilitatea conjugală.

Nu trebuie să faceţi eforturi prea mari dacă doriţi să vă menţineţi relaţia la fel de frumoasă ca la început. Este de ajuns să fiţi atentă la dorinţele şi nevoile partenerului, să instauraţi „domnia“ respectului reciproc şi, de ce nu, să găsiţi momentele potrivite pentru a introduce elemente-surpriză care să vă „condimenteze“ relaţia. Iată câteva sfaturi demne de urmat dacă doriţi să vă faceţi viaţa de cuplu în fiecare zi puţin mai frumoasă.

Aveţi grijă la detalii. Acesta este un aspect foarte important al vieţii de cuplu, care nu poate face altceva decât să înfrumuseţeze legătura. O relaţie înfrumuseţată cu mici detalii este asemenea unei flori care, îngrijită, se deschide. Evitaţi şi discuţiile inutile. Fiţi diplomată şi fiţi dispusă să adoptaţi anumite atitudini, acolo unde este cazul. Învăţaţi când e cazul să cedaţi într-o discuţie, aveţi răbdare să vă ascultaţi partenerul şi mai ales cultivaţi-vă capacitatea de a rezolva o problemă fără să reveniţi aproape obsesiv asupra ei.

Nu uitaţi şi de comunicare, căci cele mai multe şi mai serioase probleme dintr-un cuplu apar din cauza faptului că nu există comunicare între parteneri. Trebuie să învăţaţi să-l respectaţi pe cel de lângă dumneavoastră şi să îi dovediţi că îl respectaţi atât prin cuvintele pe care i le adresaţi, cât şi prin gesturile şi acţiunile dumneavoastră. Mai mult decât atât, mai ales în situaţii conflictuale, încercaţi din când în când să vă puneţi în locul partenerului. Completaţi sexualitatea cu tandreţea. Este important ca într-o relaţie partenerii să fie foarte atenţi la nevoile celuilalt şi este şi mai important ca tandreţea să se asocieze cu sexul, pentru că, altfel, sexualitatea ruptă de sentimente poate degrada relaţia de cuplu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS