5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTurist alungat de maidanezi

Turist alungat de maidanezi

Un cetăţean german, care vizitează în fiecare an Craiova, a fost muşcat, zilele trecute, de un maidanez lângă Teatrul Naţional „Marin Sorescu“.

Johann Mojar are 75 de ani şi este din Munchen. De mulţi ani este căsătorit cu o olteancă şi, de atunci, în fiecare an cei doi vin în Craiova pentru o perioadă. În urmă cu aproape o săptămână, bărbatul s-a dus la teatru pentru a cumpăra bilete la un spectacol, unde a fost muşcat de un câine fără stăpân. „Am fost muşcat de un câine alb chiar lângă Teatrul Naţional din Craiova. Am avut noroc că în apropiere era un cort de la Crucea Roşie, unde am fost pansat, după care am fost dus la spital“, a povestit Johann Mojar. În timpul cât cetăţeanul german a fost tratat de cei de la Crucea Roşie a mai venit o femeie, care fusese muşcată de acelaşi câine. Johann spune că nu vrea să facă de râs ţara soţiei sale, mai ales că ştie că este plină de câini. Acesta nu înţelege cum primăria, care a făcut „ape frumoase“ în centru, nu poate rezolva această problemă, neîntâlnită în alte ţări europene.

 

Hingherii sunt la datorie

 

Conducerea Serviciului Public de Salubritate din cadrul Primăriei Craiova spune că hingherii acţionează zilnic pentru a ridica de pe străzi câinii agresivi şi nu numai, dar şi la sesizările cetăţenilor. „Serviciul de ecarisaj merge la sesizările craiovenilor, dar acţionează şi pentru ridicarea câinilor agresivi“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate. Conform evidenţelor hingherilor, în prezent, pe străzile din municipiul Craiova sunt între 1.200 şi 1.500 de câini. Cei care sunt ridicaţi de hingheri sunt transportaţi la adăpostul de la Făcăi unde, după ce sunt vaccinaţi şi trataţi, sunt ţinuţi o perioadă pentru a fi revendicaţi sau ceruţi spre adopţie. Dacă acest lucru nu se întâmplă, câinii sunt eutanasiaţi.

Reprezentanţii unor asociaţii pentru protecţia animalelor nu sunt împotriva ridicării câinilor de pe străzi, însă, spun ei, politica de gestionare a acestei probleme este greşită. „Nu sunt de acord ca aceşti câini să stea pe stradă, însă se pare că politica primăriei nu dă rezultate. Anual sunt cheltuite miliarde de lei pentru a rezolva această problemă, dar nu se vede nimic. Noi ducem o luptă surdă pentru că planurile noastre de măsuri nu sunt luate în seamă de primărie“, a explicat Tuţu Bărbulescu, vicepreşedintele Asociaţiei „Suflete Nevinovate“.

Patria câinilor vagabonzi

Ghidul de călătorii „Le Routard“, distribuit în mai multe ţări în limbile franceză, engleză, spaniolă, italiană, poloneză şi germană, descrie în câteva pagini şi ţara noastră. Printre repere cum ar fi ţuica, mămăliga, mititeii, ciorba de burtă şi berea, se găsesc şi informaţii despre furtul din buzunare, câinii vagabonzi şi bacşişul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII