5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlecări masive de la PNL la PLD

Plecări masive de la PNL la PLD

Peste 100 de membri din trei organizaţii ale PNL Gorj au semnat adeziuni de înscriere în Organizaţia Judeţeană a PLD, condusă de deputatul Ion Stoica.

GORJ. În ultimele zile, Organizaţia Judeţeană a PLD Gorj a înregistrat peste 100 de adeziuni din partea unor membri ai unor filiale locale ale PNL. Este vorba de organizaţiile din Fărcăşeşti, Ţânţăreni şi Berleşti. După cum a precizat Eduard Berca, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PLD Gorj, filiala a trimis în teritoriu peste 200 de adeziuni, jumătate dintre acestea fiind deja completate de membri ai Partidului Naţional Liberal: „Noi nu forţăm pe nimeni să facă nimic. Pur şi simplu, colegii noştri din teritoriu ne-au solicitat adeziuni şi au fost completate mai mult de jumătate. Fărcăşeşti, Ţânţăreni şi Berleşti – circa 100 de persoane care au venit cu adeziune în partidul nostru. Aşteptăm să vină şi alţii. Până acum este vorba de aleşi locali, angajaţi din instituţii şi membri simpli ai PNL. Probabil că acolo nu se mai regăseşte vechiul spirit liberal şi mulţi dintre liberalii care sunt deja la noi i-au îndemnat să vină la PLD“, a declarat Eduard Berca, vicepreşedintele PLD.

Liberalii sunt liniştiţi

Vicepreşedintele PNL Gorj, Victor Banţa, a declarat că partidul din care face parte nu îşi pune problema plecărilor din PNL, mai ales că aceste trei organizaţii nu sunt atât de importante. Banţa a mai apreciat că probleme vor fi dacă din partid vor pleca oameni cu funcţii sau aleşi locali, nu şi membri de rând: „În Fărcăşeşti s-ar putea să nu avem organizaţie, nu mai ştiu sigur, dar nu vreau să mă înşel. La Berleşti sunt un profesor şi câţiva membri. Oricum, dacă au venit doar de două-trei luni în PNL şi acum pleacă asta nu înseamnă pierderi pentru noi. Pot să plece şi la PSD, şi la PD, unde îi interesează, important este să nu fie consilieri locali, oameni cu funcţii din administraţie şi alţi membri de acest gen. Sincer, să te apuci să faci organizaţii în nişte localităţi unde te trezeşti după alegeri că iei 2% nu are rost“, a declarat Victor Banţa.

Lădaru, cu un pas în PLD

Ultimele plecări din PNL vin la puţină vreme după ce fostul preşedinte al TNL Gorj, Horaţiu Gorun, a fost dat afară din partidul condus de Dan Ilie Morega. Împreună cu Horaţiu Gorun a venit la PLD şi Roxelana Verdeş, preşedinta Organizaţiei de Femei Târgu Jiu. Surse din cadrul PLD Gorj au precizat că Eduard Lădaru este cel de-al doilea exclus din PNL care negociază sosirea în Partidul Liberal Democrat. Acesta a fost eliminat din PNL împreună cu Horaţiu Gorun, cei doi fiind acuzaţi că sunt autorii înregistrării în urma căreia Dan Ilie Morega s-a ales cu dosar penal pentru că le-a cerut bani pentru partid şefilor de instituţii publice. Eduard Lădaru este şeful Organizaţiei de studenţi din PNL, o parte dintre aceştia intenţionând să îl urmeze pe liderul lor la PLD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU