5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrefectul, împroprietărit cu pădure peste noapte

Prefectul, împroprietărit cu pădure peste noapte

Anuţa Handolescu, prefectul judeţului Vâlcea, împreună cu câteva rude au fost împroprietărite de Primăria comunei Malaia cu pădure, fără să fi depus vreo cerere.
    

Anuţa Handolescu s-a trezit împroprietărită cu pădure, săptămâna trecută, de către Comisia de Fond Funciar (CFF) din comuna Malaia. „Cum v-aţi simţi dacă aţi fi prefect şi aţi deschide un dosar în care v-aţi găsi membrii familiei împroprietăriţi fără ca ei să fi făcut vreo cerere de punere în posesie? Ce aţi crede? M-am trezit împroprietărită de CFF a comunei Malaia. Erau împroprietăriţi soţul meu, Mihai Handolescu, împreună cu sora lui, Viorica Handolescu, şi fratele lui, Romului Handolescu. Erau trecuţi la poziţia 38 pe anexa 37, pentru restituire de pădure de pe urma lui Ivan Dumitru Handolescu, care a murit fără moştenitori, în punctul Rudăreasa. La dosar nu era depusă nici o cerere din partea celor trei, ci era făcută o schiţă cu un arbore genealogic“, a declarat prefectul. Anuţa Handolescu susţine că soţul ei şi cei doi fraţi îl moştenesc în zona Malaia pe Mihail Handolescu. „Pe bunicul lui îl chema într-adevăr Ivan, dar nu şi Dumitru“, a mai spus prefectul.

Secretarul este de vină

Imediat ce a deschis dosarul respectiv de împroprietărire, prefectului i s-a părut ciudat că era menţionat soţul ei, pentru că nu îi spusese că făcuse cerere de punere în posesie. „Mi s-a părut ciudat pentru că bărbatul meu nu mi-a spus că ar fi făcut vreo cerere pentru împroprietărire. L-am sunat şi mi-a spus că nu a făcut nici o cerere şi că sunt eu nebună. Mai mult, el şi cu fraţii nu mai au dreptul să ia teren în zona respectivă pentru că au luat pământul care le aparţinea, zece hectare, în 2005. Ştiam că problema s-a lămurit de atunci. Ei ar mai avea de luat aproape 1.000 de metri pătraţi fiecare, în zona Malaia, dar au zis că nu mai are rost pentru că taxele către stat şi întreţinerea sunt foarte mari“, a afirmat reprezentanta guvernului în teritoriu. După ce şi-a consultat rudele pentru a vedea dacă au solicitat teren, Anuţa Handolescu a luat legătura cu primarul din Malaia şi cu secretarul. „Toată lumea a spus că secretarul este de vină şi că a greşit pentru că a trecut acolo mai multe persoane, printre care şi pe bărbatul meu şi fraţii lui. Cu toate astea, m-a surprins secretarul, care a insistat şi ne-a spus că noi nu ştim că avem teren de luat“, a menţionat prefectul.

Coincidenţă de nume

Suprafaţa de pădure retrocedată era de 5,81 ha şi ea trebuia împărţită la 14 moştenitori, printre care erau şi cei trei membri ai familiei prefectului. „S-a produs această încurcătură deoarece ceilalţi moştenitori care au făcut cerere pentru terenul respectiv au trecut în ea şi pe soţul doamnei prefect şi pe fraţii acestuia. Într-adevăr, cei trei nu făcuseră nici un fel de cerere. A rămas ca prefectura să facă verificări, iar poziţia la care erau trecuţi cei trei a rămas nevalidată. Erau trecuţi 14 moştenitori printre care şi cei trei, iar suprafaţa de teren retrocedată era de 5,81 hectare în punctul Rudăreasa“, a spus Andrei Ioil, secretarul comunei Malaia.
Membrii CJFF au aprobat în şedinţă cererea prefectului de scoatere a celor trei persoane de pe listă şi s-a aprobat validarea pentru celelalte persoane care se mai aflau în dosar pentru a fi împroprietărite. „Soţul, cumnata şi cumnatul meu nu aveau nici un drept şi au fost radiaţi de pe listă în şedinţa CJFF. Noroc că am fost la şedinţă, de obicei subprefectul Mircea Nadolu se ocupă de fondul funciar, că trecea dosarul şi mă împroprietăreau“, a precizat prefectul. Cu privire la această situaţie, Anuţa Handolescu crede că probabil a fost o coincidenţă de nume de s-a produs încurcătura, deoarece în Malaia sunt foarte multe persoane care poartă acest nume de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII