5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSlujbe de pomenire cu ocazia zilei Sfinţilor Constantin şi Elena

Slujbe de pomenire cu ocazia zilei Sfinţilor Constantin şi Elena

La două biserici din municipiul Târgu Jiu, primăria a organizat slujbe de pomenire cu ocazia zilei Sfinţilor Constantin şi Elena, care sunt patronii spirituali ai oraşului de pe Jiu. Toate persoanele care purtau aceste nume au primit mici cadouri din partea reprezentanţilor autorităţilor locale.

La Biserica Sfinţii Constantin şi Elena din centrul municipiului Târgu Jiu, Episcopul Gurie Gorjeanul, de la Mitropolia Olteniei, a oficiat o slujbă de pomenire, la care a participat şi Florin Cârciumaru, edilul municipiului.
Pentru prima dată în istoria oraşului de pe Jiu, toate persoanele care şi-au sărbătorit ziua numelui au primit câteva mici cadouri din partea primăriei. „Nu am mai desfăşurat o asemenea acţiune, am încercat să le dăruim mici atenţii, mai ales bătrânilor care au trecut pe la slujbă. Poate nu au pe nimeni care să le ureze «La Mulţi Ani!», să le spună o vorbă bună. Au primit, pe lângă bomboane de ciocolată, şi un CD cu un material despre oraşul nostru şi un pliant despre zilele oraşului“, a spus Constantin Creţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

„Un gest foarte frumos“

La slujbă au participat atât persoane vârstnice, cât şi tineri din municipiu.
La ieşire, aceştia au fost aşteptaţi de Constantin Creţan, care a împărţit micile cadouri sărbătoriţilor. „Le solicit buletinul, dar le dăruiesc o bomboană de ciocolată şi celorlaţi, doar e sărbătoare“, a precizat Creţan. Bătrânii au fost foarte încântaţi de cadourile primite: „Este un gest foarte frumos. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Am venit doar la slujbă şi am primit cadouri. Orice cadou este bine primit, dar de la primărie nu credeam că voi primi ceva“, a spus Elena Popescu, de 63 de ani, din Târgu Jiu. „Sunt bucuros, cum să nu fiu. Bomboane am mai mâncat, dar cadou de la primar nu am mai primit până acum. Mă simt bine, sper să mai facă şi la anul tot aşa. Este un lucru bun“, a afirmat Constantin Maria, din Târgu Jiu.

Au început Zilele municipiului Târgu Jiu

La Zilele oraşului, ce vor avea loc timp de o săptămână, sunt aşteptaţi să participe mii de locuitori din municipiu. Anul acesta, între 21 şi 27 mai, târgujienii vor avea ziua credinţei, ziua economiei şi a turismului, ziua artei profesioniste, a folclorului şi chiar o zi a carnavalului.
Ultima zi, cea de-a şaptea, este închinată muzicii şi dansului. Ediţia de anul acesta este „pe gustul tuturor“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Constantin Creţan.
Anul acesta, zilele oraşului se vor sărbători pe insuliţa de pe râul Jiu. Sunt aşteptaţi reprezentanţi ai ţărilor care
s-au înfrăţit cu municipiul Târgu Jiu.
Zilele municipiului se vor încheia printr-un concert susţinut de celebre trupe româneşti, cum ar fi Activ, Proconsul, Sistem, Yana şi cunoscuta interpretă Corina.
Organizatorii acestui eveniment sunt Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Local, în colaborare cu instituţii de cultură, învăţământ, precum şi asociaţii nonguvernamentale, obiectivul fiind acela de a realiza ceva nou şi original pentru locuitorii târgujieni.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU