12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBancnote false în gara din Râmnicu Vâlcea

Bancnote false în gara din Râmnicu Vâlcea


Doi tineri vâlceni sunt cercetaţi de poliţişti după ce au fost prinşi în timp ce practicau jocuri de noroc ilegale, pe bani falşi.

VÂLCEA. Incidentul s-a petrecut în seara de 24 aprilie, când lucrătorii Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare (PTF) Vâlcea, l-au depistat în barul SC Firalim SRL, situat pe peronul staţiei CFR Râmnicu Vâlcea, pe Gabriel C., de 18 ani, şi Vasile D., de 21 de ani, ambii din localitate, în timp ce jucau pocher, având pe masă mai multe bancnote de 50 de euro. S-a stabilit că toate cele unsprezece bancnote de 50 de euro aveau aceeaşi serie, motiv pentru care au fost predaţi Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din cadrul IPJ Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor. „În urma cercetărilor mai amănunţite, poliţiştii vâlceni au constatat că bancnotele în cauză aveau toate seria V08163683608 şi că, dintre cele unsprezece, zece nu prezentau nici un element de siguranţă, iar una părea originală. De asemenea, din declaraţiile celor în cauză a rezultat că în cursul zilei de 24 aprilie cei doi s-au deplasat la domiciliul lui Gabriel C., din Râmnicu Valcea, unde cu ajutorul unui scaner performant au copiat de mai multe ori o bancnotă autentică de 50 de euro. Copiile rezultate au fost tăiate la dimensiunile unei bancnote originale, iar cele nereuşite au fost aruncate pe o canapea aflată în bucătărie. Cei doi s-au deplasat la respectivul bar, unde au început să joace pocher, afişând pe masă bancnotele contrafăcute, motivul fiind, după spusele lor, acela de a impresiona o chelneriţă ce lucra la acel bar“, a declarat comisarul Florica Vasile, şeful Poliţiei TF Vâlcea. Cei doi au recunoscut faptele comise şi au fost de acord să predea lucrătorilor de poliţie scanerul folosit la contrafacerea bancnotelor, colile A4 pe care s-a încercat imprimarea lor, alte bancnote contrafăcute care aveau aceeaşi serie, dar şi pe cele găsite asupra lor în bar. Cercetările continuă până la elucidarea cazului.

Peste 150 de călători frauduloşi

Lucrători Poliţiei TF au acţionat săptămâna aceasta şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, împreună cu efective de jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea. Cu această ocazie au fost desfăşurate activităţi specifice, în urma cărora au fost patrulate 46 de trenuri şi 39 de staţii CFR. Au fost legitimate 198 de persoane, dintre care 158 au fost călători frauduloşi. Dintre blatişti, 40 au fost conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări mai amănunţite, iar trei s-au ales cu amenzi în valoare totală de 76 de lei, majoritatea la Legea nr. 61/91, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.
Au fost depistaţi un bolnav psihic, care a fost internat la Secţia de psihiatrie, şi două minore care au pus mai multe obstacole pe calea ferată.
„Am fost sesizaţi de mecanicul trenului 2469 că la ieşire din localitatea Băbeni spre Şirineasa au fost puse pietre pe calea ferată, pe o distanţă de 50 de metri, punând în pericol siguranţa circulaţiei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că obstacolele au fost puse de către minorele Elena Claudia G., de şapte ani, şi de Ana Maria D., de şase ani, ambele din Băbeni, care au fost lăsate nesupravegheate de părinţi, motiv pentru care aceştia vor fi sancţionaţi conform prevederilor Legii nr. 61/91“, a mai spus Florica Vasile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU