10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeţinuţii, la meciurile pandurilor

Deţinuţii, la meciurile pandurilor

GORJ. Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) din Târgu Jiu a încheiat un protocol cu reprezentanţii conducerii Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu. De acum încolo, la fiecare meci al echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu vor putea participa şi 30 de deţinuţi.
Potrivit lui George Filiş, purtătorul de cuvânt al PMS Târgu Jiu, penitenciarul a obţinut în urma parteneriatului 30 de bilete la fiecare meci de fotbal susţinut pe terenul echipei târgujiene.
„La oricare meci care se va juca la Târgu Jiu vor putea participa şi 30 de deţinuţi. Este un lucru foarte bun, pentru că ei abia aşteaptă să fie în tribuna pandurilor. Conducerea penitenciarului va hotărî când va avea loc prima ieşire la un meci de fotbal“, a precizat Filiş. De asemenea, la fiecare meci al echipei de handbal Energia Pandurii vor putea participa ca spectatori şi 30 de încarceraţi.
Aceste parteneriate fac parte din activităţile de reintegrare a deţinuţilor în societate. Anul acesta, conducerea penitenciarului şi-a propus ca 70% din persoanele încarcerate să iasă la diverse activităţi în afara penitenciarului. De Paşte, 14 deţinuţi au petrecut alături de famiile lor pentru că au primit o învoire de cinci zile.
Cei 14 au pedepse uşoare, fiind în regim semideschis şi deschis. De asemenea, toţi se află în relaţii bune cu familia şi nu au avut probleme în comunitatea unde au petrecut sărbătorile pascale. Anul acesta, 48 de deţinuţi au solicitat învoire, dar doar 14 au reuşit să o obţină.      

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS