5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGuvernul Tariceanu, construit dupa modelul comunist

Guvernul Tariceanu, construit dupa modelul comunist

„Nou guvern Tariceanu va rezista cât va vrea PSD-ul. Sustinerea acordata in parlament de PSD este primul pas dintr-o mai lunga colaborare dintre PNL si PSD“. Declaratia ii apartine presedintelui interimar al Partidului Liberal Democrat Dolj (PLD), Horatiu Buzatu.


„Doar PCR-ul lui Gheorghe Gheorghiu Dej lua oamenii din câmpul muncii si ii punea in functii, desi ei nu aveau nici un fel de pregatire in domeniu“, a declarat Buzatu. Liderul PLD Dolj l-a dat ca exemplu negativ pe noul ministru de la educatie, Cristian Adomnitei, care, potrivit lui Buzatu, nu a condus in viata lui nici macar o turma de oi, daramite un minister. „Adomnitei are pregatire de inginer la CFR. Ma intreb ce poate discuta el cu rectorii din tara“, a spus presedintele PLD Dolj. Buzatu i-a taxat pe liberali si pentru inlaturarea Monicai Macovei din fruntea Ministerului Justitiei. „La justitie s-a facut o gafa de proportii pentru ca Macovei a avut rezultate foarte bune. Schimbarea ei este deplasata, iar mesajul catre cancelariile europene care deja au inceput sa fie ingrijorate din aceasta cauza este ca reformele in justitie vor inceta cu totul“, a acuzat deputatul liberal-democrat. Acesta a adaugat ca alcatuirea guvernului s-a facut in urma unor intelegeri care au facut ca o parte dintre actualii ministri sa provina din pepiniera liberala a lui Relu Fenechiu, presedintele PNL Iasi.


PNL si PSD, pe liste comune la alegeri


Buzatu i-a acuzat totodata pe liberali ca s-au aliat cu PSD, partid care va controla de fapt guvernul Tariceanu. In ciuda acestui lucru, liderul PLD crede ca executivul va rezista pâna la viitoarele alegeri parlamentare. „Interesul PNL si PSD este ca guvernul sa dureze cât mult, pentru ca PSD-ului ii este frica de alegerile anticipate. La alegerile locale din vara anului viitor cele doua partide ar putea participa pe liste comune, asa cum au procedat in 2004 PNL si PD“, a mai spus deputatul doljean. Dupa parerea sa, PSD va obtine posturi la institutiile deconcentrate din tara in schimbul sprijinului acordat lui Tariceanu la sustinerea guvernului. Din functiile in care vor fi pusi, pesedistii ar urma sa pregateasca alegerile locale din 2008. „Nimeni nu crede ca PSD a sustinut degeaba PNL. PSD va trebui multumit cu ceva si astea sunt posturile la deconcentrate“, a mai spus Buzatu. Acesta l-a atacat si pe presedintele PSD, Mircea Geoana, pe care l-a acuzat de demagogie pentru ca a sustinut un guvern de dreapta, desi in nenumarate rânduri declarase ca dreapta a distrus România. Cât despre viitorul PLD si al PD, liderul PLD Dolj a declarat ca ambele partide vor reface impreuna la un moment dat Alianta D.A. „Exista disponibilitate in acest sens. Alianta se va materializa la un moment dat“, a concluzionat Buzatu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII