5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Jandarmeriei la Craiova

Ziua Jandarmeriei la Craiova

Cu ocazia Zilei Nationale a Jandarmeriei, jandarmii doljeni au organizat ceremoniale de avansare, au acordat diplome si au desfasurat un amplu program de exercitii demonstrative.


Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Dolj si Gruparea de Jandarmi Mobila (GJM) Craiova au sarbatorit ieri, intr-un cadru festiv, dar in locatii diferite, implinirea a 157 de ani de la infiintarea jandarmeriei. In timp ce GJM Craiova a organizat festivitatile la Baza de pregatire, IJJ Dolj a desfasurat aceleasi festivitati aniversare la sediul Inspectoratului, ambele in prezenta a numerosi oaspeti din cadrul unor institutii si din administratia locala. Dupa ce au fost citite mesajele transmise de presedintele Traian Basescu si de premierul Calin Popescu Tariceanu, de la actiunile desfasurate ieri nu a lipsit avansarea in grad inainte de termen a unor ofiteri si subofiteri care s-au remarcat in mod deosebit. IJJ Dolj a avansat in grad inainte de termen patru subofiteri, pentru rezultatele bune si foarte bune obtinute in activitatea desfasurata, iar GJM a avansat un ofiter si trei subofiteri pe aceleasi criterii. Cu ocazia Zilei Jandarmeriei, mai multi jandarmi au primit diplome aniversare, iar altii, multumiri pentru activitatea depusa.


Exercitiile demonstrative, apreciate de public


In fata invitatilor, jandarmii doljeni au efectuat mai multe exercitii demonstrative, aratând ca sunt pregatiti pentru orice situatie. IJJ Dolj a evidentiat modul de interventie a echipajelor de jandarmi solicitate prin 112 pentru aplanarea unui scandal, modul de actiune pentru apararea unui transport de valori in momentul unui atac, dar si exercitii demonstrative de lupta corp la corp. Jandarmii subunitatatii antitero din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Craiova au simulat si ei apararea unor transporturi de valori atacate de hoti, aceasta fiind precedata de un exercitiu cu câinii de serviciu. Festivitatile GJM Craiova au luat sfârsit cu o demonstratie de kata, tehnici si procedee de lupta, punctul culminant fiind constituit de spargerea unor blocuri de BCA cu pumnul sau cu piciorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS