10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj256 de milioane de euro curg pe Dunare

256 de milioane de euro curg pe Dunare

Autoritatile române si bulgare vor putea accesa in urmatorii sapte ani fonduri europene in valoare de 256 de milioane de euro in cadrul capitolului de cooperare transfrontaliera din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, partea României din suma alocata este de 179 de milioane de euro, iar banii vor putea fi folositi pentru proiecte de parteneriat intre sapte judete dunarene din România si noua districte bulgaresti de pe malul fluviului.


„Proiectele vor fi monitorizate de biroul intermediar de la Calarasi, iar finantarea va fi asigurata in proportie de 85% din fonduri europene, iar 15% din fonduri nationale, urmând ca beneficiarul sa contribuie cu 2%. Spre deosebire de PHARE CBC, la acest program functioneaza regula rambursarii, adica platesti inainte si recuperezi banii dupa ce dovedesti ca ai achitat factura, exact ca la programul SAPARD“, a spus Prioteasa.


Domeniile in care vor fi acceptate proiecte de cooperare transfrontaliera sunt infrastructura de transport, mediu, dezvoltare economica si sociala, sisteme de management comun, probleme de apa si prevenirea riscurilor naturale si tehnologice la unitatile de pe malul Dunarii. Potrivit presedintelui CJ, in urmatoarea perioada vor fi organizate intâlniri intre autoritatile locale doljene si bulgare pentru intarirea relatiilor si a colaborarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS