5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsociatia nr. 3, banca administratorului

Asociatia nr. 3, banca administratorului

Numeroase nereguli s-au inregistrat la Asociatia nr. 3 Nicolae Titulescu, ai carei locatari au sesizat autoritatile publice si Gazeta de Sud marti seara, la „Fii vocea cartierului tau!“.


Strigatele de deznadejde ale craiovenilor veniti marti seara alaturi de Gazeta de Sud in cartierul George Enescu sunt indreptatite. Acuzele aduse de acestia conducerii Asociatiei nr. 3 Nicolae Titulescu, referitor la distribuirea incorecta a banilor locatarilor si la umflarea facturilor la intretinere, au corespondent intr-un raspuns oficial al Primariei Craiova, care cuprinde concluziile unui control efectuat in ianuarie 2007. Astfel, potrivit inspectorilor municipalitatii, conducerea Asociatiei nr. 3 Nicolae Titulescu nu a putut justifica efectuarea mai multor plati si a preferat sa nu achite facturi catre furnizori, obligându-i pe locatari sa suporte penalizarile. In incercarea de a curata imaginea asociatiei, comitetul executiv i-a dat preaviz administratorului, desi a inchis ani buni ochii la nelegalitati si in ciuda faptului ca nu administratorul a fost cel acuzat de membrii asociatiei, la „Fii vocea cartierului tau“, ci presedintele Marin Furniga. Administratorul Sorin Murgila a declarat ieri ca a contestat decizia comitetului executiv de a-i da preaviz, considerând ca motivele prin care conducerea vrea sa-l demita sunt neintemeiate. Murgila a refuzat sa comenteze orice alt aspect al activitatii asociatiei pâna la raspunsul comitetului executiv. „Deocamdata spun ca am contestat decizia prin care s-a dat preavizul“, a afirmat Sorin Murgila. Presedintele asociatiei, Marin Furniga, nu a putut fi contactat. Locatarii spun ca el vine la sediul asociatiei doar seara, ba chiar si noaptea, fiindca in restul zilei are alt loc de munca.


Bani lipsa, la prima strigare


Controlul efectuat la Asociatia nr. 3 Nicolae Titulescu de catre inspectorii Primariei Craiova arata ca sute de milioane de lei vechi au iesit din casieria la care depun proprietarii a 770 de apartamente bani. Avansuri nelegale, prime, plati de lucrari fara documente justificative si chiar contravaloarea unui aparat uitat de o firma privata pe domeniul asociatiei sunt bani pe care mii de craioveni i-au scos din buzunar si i-au pus la dispozitia câtorva oameni. De pilda, administratorul Sorin Murgila a primit numai in iulie 2005 peste opt milioane de lei vechi, prin dispozitie de plata, pentru cumpararea de materiale, banii nefiind restituiti sau justificati pâna in ianuarie 2007. El a mai beneficiat de astfel de imprumuturi, unul cifrându-se la aproape 14 milioane de lei vechi, pe care insa i-a inapoiat. Potrivit sefului Serviciului coordonare asociatii de proprietari, Marian Giubelan, acordarea acestor avansuri nu are temei legal. Nici cele 48 de milioane de lei vechi platite la Romtelecom in 2006 nu sunt acoperite cu facturi si desfasuratoare ale convorbirilor, asa cum nici virarea a 11 milioane de lei vechi firmei Rist Service SRL, contravaloarea unui repercutor pe care societatea l-ar fi lasat in custodie asociatiei, nu este legala. De asemenea, functionarii municipalitatii au mai constatat ca diversele lucrari efectuate la imobilele Asociatiei nr. 3 Nicolae Titulescu au fost executate fara cerere de oferta. In total, conducerea nu poate arata cu documente unde au intrat 160 de milioane de lei vechi. Multi dintre locatarii blocurilor Asociatiei nr. 3 sustin insa ca verificarea primariei este superficiala si asteapta cercetari din partea politiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS