5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoua miliarde de lei, in casa lectorului prins cu spaga

Doua miliarde de lei, in casa lectorului prins cu spaga

Anchetatorii au gasit in casa lectorului universitar Maria Vaduva din Târgu Jiu 800 de milioane de lei vechi si valuta in valoare de aproximativ un miliard de lei. Aceasta a fost suspendata de conducerea Universitatii din toate activitatile cu studentii.


In casa lectorului universitar Maria Vaduva, politistii au gasit, pe lânga plicurile cu bani primite de la studenti pentru trecerea examenelor, si o suma de bani foarte mare: 800 de milioane de lei vechi si valuta in valoare de aproximativ un miliard. „S-au gasit sume inexplicabil de mari. Am discutat cu procurorii care se ocupa de acest caz si m-au informat ca in casa Mariei Vaduva s-a gasit suma de 800 de milioane de lei si valuta in echivalent de un miliard de lei“, a declarat rectorul UCB, Adrian Gorun.


Conducerea Universitatii a suspendat-o pe Maria Vaduva din toate activitatile cu studentii. De asemenea, Senatul UCB a numit o comisie pentru efectuarea unei anchete interne fata de lectorul universitar de la Facultatea de Stiinte Economice, iar pâna miercuri, 7 februarie, va trebui sa prezinte propunerile de sanctionare disciplinare impotriva acesteia. „Nu va mai calca in Universitate atâta timp cât eu voi fi aici. Dupa ce vom termina cu ea, vom incepe ancheta si impotriva surorii ei, Cecilia“, a spus Adrian Gorun.


Identitatea studentilor care au dat spaga, secreta


Studentii care au fost nevoiti sa-i dea spaga Mariei Vaduva si care, ulterior, au dat declaratii in fata anchetatorilor vor beneficia de protectie din partea conducerii universitatii, pentru a nu fi persecutati. Rectorul Adrian Gorun a precizat ca prima masura va fi aceea ca examenele sa fie publice: „Este mizerabil ceea ce s-a intâmplat si voi asigura protectia studentilor care au dat declaratii la Parchet. Identitatea lor va fi secreta. Acesti studenti au fost constrânsi la aceste fapte. Studentii nu vor avea probleme. Desfasurarea examenului va avea un caracter public. Este primul element de protectie pentru studenti“.


Reprosuri la adresa colegilor Mariei Vaduva


Rectorul Adrian Gorun le reproseaza cadrelor universitatii ca nu au luat atitudine mai devreme impotriva unor asemenea practici: „Ceea ce s-a petrecut e urmarea fireasca a punerii la punct a celor care nu au inteles ca profesia didactica nu este un comert stradal. Nu ma simt responsabil moral fata de personajele care cad in asemenea capcana, pentru ca mesajul meu, de când am venit, a fost sa inceteze cu asemenea practici. (…) Reprosez colegilor ca nu au luat atitudine fata de asemenea lucruri. Râdeau atunci când le spuneam ca am auzit ca ar fi chiar indicatoare catre locuinta Mariei Vaduva. (…) Nu am semnale cu privire la faptul ca si alti profesori se comporta in acest fel, dar avem semnale ca s-a mai practicat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS