12.8 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalMasini si in statiile de autobuz

Masini si in statiile de autobuz

Soferii doljeni si-au facut un obicei de a opri lânga sau chiar in statiile de autobuz, chiar daca normele Codului Rutier si indicatoarele interzic acest lucru. Una dintre statiile de autobuz din Craiova unde circulatia mijloacelor de transport in comun este ingreunata frecvent de automobilele oprite neregulamentar este cea de pe Calea Bucuresti, pe sensul de mers dinspre Rotonda catre Spitalul „Filantropia“, din zona Universitate. Dupa cum se vede din imaginea alaturata, microbuzul unei firme de transport local nu a putut intra in statie pentru a imbarca oamenii pentru ca in zona era oprita o masina cu numarul de inmatriculare OT-62-FND. Motivul pentru care unii soferi opresc in zona statiei de autobuz si a indicatorului „Oprirea interzisa“ este prezenta unei farmacii in apropiere. Majoritatea soferilor care vor sa intre in farmacie isi lasa masinile pe avarii in statia de autobuz, insa se intâmpla deseori ca oprirea sa se transforme in stationare, contraventie pentru care se aplica si 2 puncte penalizare.


Sanctiuni pentru oprirea neregulamentara


In Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, la art. 174 se precizeaza ca se interzice, printre altele, oprirea voluntara a vehiculelor in zona de actiune a indicatorului „Oprirea interzisa“ si a marcajului cu semnificatia de interzicere a opririi, la mai putin de 25 m de indicatorul statiei pentru mijloacele de transport public. Art. 175 spune ca se interzice stationarea voluntara a vehiculelor in toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara.


Conform art. 101, pct. 6 din noul Cod Rutier, nerespectarea de catre conducatorul de vehicul a semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de interdictie sau restrictie, cu exceptia celor care interzic accesul sau depasirea, se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni, intre sase – opt puncte amenda.


Trafic monitorizat


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de buna conduita in trafic, initiata de cotidianul Gazeta de Sud – „Respecta Codul Rutier!“. Zilnic, redactorii GdS monitorizeaza traficul din municipiul Craiova pentru a surprinde greselile pe care le savârsesc atât conducatorii auto, cât si pietonii. Fotografiile realizate sunt publicate impreuna cu precizarile referitoare la contraventiile sau infractiunile inregistrate, dar si la sanctiunile pe care le risca autorii. Doljenii aflati in trafic si care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie pot trimite fotografii sau imagini video la adresa [email protected], insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. Acestea vor fi publicate in Gazeta de Sud, in functie de situatiile surprinse si de calitatea lor tehnica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU