11.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMajoritatea restaurantelor sunt ocupate

Majoritatea restaurantelor sunt ocupate

Craiovenii care nu vor sa faca Revelionul acasa, dar nu si-au platit locul la restaurant ar trebui sa se grabeasca. In acest moment, majoritatea localurilor in care se organizeaza petreceri pentru trecerea dintre ani sunt deja ocupate.


Pâna la noaptea de Revelion mai sunt doar trei zile, iar pregatirile pentru festivitatea ce va marca trecerea dintre ani sunt in toi. Rochii care mai de care, costumatii moderne, pantofi si genti asortate, accesorii si bineinteles cadouri pentru cei dragi, toate sunt pregatite pentru marele eveniment. Cei care nu au apucat sa le achizitioneze inca alearga prin magazine, doar-doar s-or incadra in timp. Agitatia e cu atât mai mare cu cât Revelionul de anul acesta marcheaza trecerea in anul aderarii României la Uniunea Europeana.


Multi dintre cei care au hotarât sa ramâna in Craiova de Revelion si-au planificat din timp seara cea mare, astfel ca multe localuri nu mai au nici macar un loc liber pentru Revelion. Printre acestea se numara Crama Baniei, Galaxy – Carul din Stele, Hanul Doctorului, La Papa Barzetti, Lord’s House, Sale&Pepe, Sofia Bistro. De fapt, in cazul celor mai multe dintre acestea, locurile au fost ocupate inca de luna trecuta. „Nu mai avem locuri din noiembrie“, a fost raspunsul primit de la ospatarii unora dintre aceste localuri.


„Pentru petrecerea de Revelion am inchiriat un bar“


In Craiova sunt si multe localuri care nu organizeaza Revelionul 2006-2007 – El Greco, De Still, Rio sunt numai câteva dintre ele. In plus, unele au fost inchiriate de grupuri de petrecareti care prefera aceasta varianta si pentru ca au posibilitatea sa sarbatoreasca trecerea in 2007 intre prieteni. Totusi, acesta nu este singurul motiv pentru care tinerii apeleaza la aceasta varianta. „Pentru petrecerea de Revelion am inchiriat un bar. Nu am mers la restaurant pentru ca era mult mai scump. In plus, suntem un grup de aproximativ 30 de persoane – ne cunoastem si ne simtim bine impreuna“, a declarat Cristina, o tânara din Craiova, care va plati in noaptea de Revelion aproximativ 60 de lei pentru chirie si 20 de lei pentru meniu.


De fapt, o parte dintre craiovenii care sunt acum in cautarea unui loc unde sa-si petreaca Revelionul sunt in aceasta situatie tot din pricina prietenilor. „Am ramas fara locuri de Revelion pentru ca am vrut initial sa mergem la munte. Acum nu prea mai gasim locuri libere, iar unde gasim e destul de scump“, a spus Marta Popa, o tânara care era ieri in cautarea unui local liber.


Locurile libere costa intre 170 si 300 de lei de persoana


Cu aproximativ 72 de ore inainte de Revelion, cei care s-au lasat pe ultima suta de metri si vor sa-si petreaca Revelionul in oras pot sa se orienteze catre anumite locatii al caror pret variaza intre 170 de lei si aproape 300 de lei de persoana. Oferta de meniu este destul de generoasa, include atât mâncare (aperitive reci si calde, gratare, prajituri), cât si bautura (vin, sampanie, whisky, suc, apa, cafea). Printre restaurantele unde se mai gaseau ieri locuri se numara Galla Bistro, Helin, La Dolce Vita, Magnolia. Totusi, cei care doresc sa mai prinda locuri libere ar trebui sa se se grabeasca. „Mai sunt doar câteva locuri libere. Daca doriti, ar trebui sa anuntati astazi sau cel târziu mâine“, isi sfatuiau ieri clientii reprezentantii unor localuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS