13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDiluant transportat ilegal in peturi

Diluant transportat ilegal in peturi

Politistii gorjeni au prins miercuri, 28 decembrie, un agent economic care transporta ilegal, in bidoane din plastic, o cantitate de 1.400 de litri de substanta pentru diluarea vopselelor, dar care mai este folosita si sub forma de combustibil de catre unii conducatori auto. Ion Diguta, de 69 de ani, din judetul Vâlcea, administratorul unei societati comerciale, transporta cu o Dacie Papuc inmatriculata in Olt diluant degresant, pe care sustine ca l-a achizitionat de la rafinaria Vega din Ploiesti. Acesta a fost oprit in trafic de politisti, care au constatat ca masina era incarcata pâna la refuz cu lichid petrolier. Autoutilitara a fost adusa in curtea Inspectoratului de Politie al Judetului (IJP) Gorj si toata cantitatea a fost descarcata si confiscata. Produsul era transportat in bidoane din plastic de cinci litri de suc, ulei sau aracet.


Daniel Tica, purtatorul de cuvânt al IPJ Gorj, a spus ca agentul economic a fost sanctionat cu amenda in valoare de 2.000 de lei pentru transport de produse petroliere fara documente de provenienta si alta amenda i-a fost aplicata pentru efectuarea de transport cu o masina neomologata.


Comerciantul avea datorii de recuperat de la romii din Gorj


Ion Diguta a spus ca are o firma lânga Horezu si ca a achizitionat de la rafinaria din Ploiesti o cantitate de 28 de tone de produs petrolier, pe care a incercat sa o transporte in mai multe transe. Potrivit acestuia, o parte din cantitate a ajuns in posesia unor romi din Gorj, care au refuzat sa-i mai achite contravaloarea produsului. „Pe 13 decembrie am avut un accident cu masina in zona Câmpul Mare. Nu puteam sa plec mai departe si am fost nevoit sa dau toata cantitatea pe care o transportam unor romi care au o firma in Târgu Jiu, insa nu mi-au platit nici un leu. Aveam de recuperat de la ei 21 de milioane lei vechi. Voiau sa le mai furnizez combustibil, dar fara sa-mi plateasca. Si ca sa-mi dea banii am mai facut un transport, sa-i conving ca am marfa sa le dau in continuare. Mi-au dat banii si eu m-am urcat in masina si am fugit, dupa care m-a oprit politia“, a povestit comerciantul din Vâlcea.


Politistii continua cercetarile in vederea stabilirii cu exactitate a provenientei produsului si a modului in care a fost valorificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS