15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSiamezele au decedat

Siamezele au decedat

Cele doua fetite siameze nascute pe 15 decembrie la Spitalul de Urgenta Craiova au decedat marti, la ora 12.55. „N-aveau nici o sansa de supravietuire. M-am mirat ca au trait atâtea zile, in conditiile in care cele doua fetite aveau o singura inima“, a declarat dr. Carmen Orban, medic primar pediatru la Spitalul de Urgenta Craiova.


Fetele fusesera botezate de preotul spitalului, Liviu Sandoi, sâmbata seara, in jurul orei 23.00. Micutele Andreea si Nicoleta urmeaza sa fie autopsiate, apoi corpurile lor neinsufletite vor fi luate acasa de parinti pentru a fi inmormântate crestineste.


Filofteia Bajan, de 22 de ani, din localitatea Pausesti, judetul Vâlcea, a nascut pe 15 decembrie, la Spitalul de Urgenta Craiova, doua gemene. Fetitele au venit pe lume lipite in zona pieptului si abdomenului, având o singura inima, un singur ficat si, se pare, un singur intestin. Inca de la inceput, cadrele medicale s-au aratat rezervate in privinta sanselor de supravietuire ale siamezelor si au considerat ca o operatie de separare a fetitelor ar avea sub 1% sanse de reusita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS