16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNuielusa de la Mosu' pentru ministrul Hardau

Nuielusa de la Mosu’ pentru ministrul Hardau

Sindicalistii din invatamântul doljean i-au „urat“ ministrului educatiei sa mearga pe-acasa de Sarbatori si sa ramâna acolo.


Conducerea Sindicatului Invatamântului Preuniversitar (SIP) Dolj a realizat un bilant al anului care se apropie de sfârsit, facând cu aceasta ocazie câteva „recomandari“ pentru Mos Craciun.


Pe lista celor care au fost cuminti si merita cadou de la Mosu’, deoarece s-au interesat de soarta invatamântului, au fost mentionati vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, Constantin Dascalu, directorul Directiei Economice din cadrul Primariei Craiova, Nicolae Pascu, ambii darnici cu cadrele didactice atât cât le-a permis bugetul, dar si reprezentantii doljeni ai Autoritatii Rutiere, care au manifestat intelegere fata de dascalii navetisti, si ai Autoritatii de Sanatate Publica, ce au lamurit problema decontarii analizelor medicale pentru cadrele didactice.


Consilierii craioveni, in fruntea listei pentru nuieluse


In fruntea listei celor care ar merita nuieluse de la Mos Craciun au fost mentionati „unii consilieri locali care, printr-o hotarâre absurda, au votat mutarea statiilor de imbarcare-debarcare a elevilor si profesorilor navetisti la periferia orasului“, dupa cum a afirmat prof. Ion Bebe Cepoi, presedintele SIP Dolj. „Unii consilieri locali craioveni nu mai reprezinta de mult interesele alegatorilor, ci doar interesele lor personale sau interese de grup“, a mai spus prof. Cepoi.


Tot nuieluse, dupa cum a mentionat presedintele SIP Dolj, ar merita sa primeasca si membrii guvernului, pentru mai multe decizii care au afectat invatamântul, printre care: neacordarea a 6% din PIB pentru acest sector ori cresterea preferentiala a salariilor doar pentru anumite sectoare bugetare.


Sindicalistii din invatamântul doljean considera ca ministrul educatiei, Mihail Hardau, merita si el de la Mos Craciun tot o nuielusa. Mai mult, prim-vicepresedintele SIP Dolj, prof. Constantin Lungulescu, i-a facut si o „urare“ ministrului: „Poate se duce de Sarbatori pe acasa si ramâne acolo!“.


Reusite


Si totusi, au fost destule reusite pe care sindicalistii din invatamânt le pot trece in contul anului 2006. Este vorba, printre altele, de investitii consistente in laboratoarele si bibliotecile scolare, dar si de diferente salariale de peste 120 de miliarde de lei vechi pe care dascalii doljeni le-au câstigat in justitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS