15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCNH a facut ultimele disponibilizari

CNH a facut ultimele disponibilizari

48 de mineri, care au lucrat la inchiderea si conservarea minei Tebea, ce apartine Companiei Huilei din Petrosani, au primit in aceasta saptamâna preavizele de disponibilizare pe 30 decembrie, ei fiind ultimii care pleaca in 2006 din CNH.


Ortacii sunt ultimii angajati din cadrul Companiei Nationale a Huilei care incheie lista celor 1.200 de disponibilizari prevazute in acest an, conform strategiei industriei miniere.


Directorul general al Companiei Nationale a Huilei Petrosani, Daniel Surulescu, declara ca toti cei 48 de mineri vor beneficia de facilitatile prevazute de Ordonanta nr. 69, respectiv vor primi 20.000 lei de persoana si, timp de 20-24 de luni, o indemnizatie echivalenta cu câstigul salarial mediu net national calculat la 1 ianuarie, in cuantum de 826 de lei.


Valoarea lucrarilor de inchidere si conservare efectuate de CNH la Mina Tebea se cifreaza la 700.000 de lei. In ce priveste o noua concediere colectiva, Daniel Surulescu spune ca pentru anul viitor nu este prevazuta, deoarece Compania Nationala a Huilei nu mai poate suporta alta reducere de personal, fara un program de investitii masive in subteranul unitatilor miniere din Valea Jiului.


„La nivelul ministerului se lucreaza acum la o noua strategie a mineritului. In conditiile in care de la CNH se mai fac concedieri colective fara programe de modernizare, la subunitatile miniere se va ajunge la o scadere dramatica a capacitatilor de productie“, a declarat Surulescu.


Potrivit directorului general al CNH, disponibilizarile de personal prevazute pentru perioada 2007-2010 trebuie facute avându-se in vedere cresterea capacitatii de productie si a investitiilor in echipamente competitive individuale de munca. In prezent, la CNH Petrosani mai lucreaza 11.825 de salariati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS