18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBanii ministerului, cheltuiti pe fuga

Banii ministerului, cheltuiti pe fuga

Pentru invatamântul doljean, anul 2006 a stat sub semnul banilor. Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a fost darnic in acest an si a alocat scolilor 382 de miliarde pentru dotarea laboratoarelor, achizitionarea de carti si mobilier si reabilitari.


In proportie de 90%, banii au fost cheltuiti, iar acum, pe ultima suta de metri, directorii scolilor doljene semneaza ultimele ordine de plata. „Pâna acum am reusit sa cheltuim 90% din bani. Cele 26 de miliarde pentru mobilierul scolilor si gradinitelor au fost cheltuite integral, toate gradinitele din judet fiind doate cu mobilier, iar majoritatea scolilor au primit mobila pentru una-doua clase. Din cele 143 de miliarde alocate pentru reparatii capitale au fost cheltuite 118, dar mai exista decontari, in acest program fiind incluse scolile care nu sunt prevazute pentru finantari europene si care nu au fost reabilitate de foarte multi ani. In total, din cele 382 de miliarde au fost cheltuite 323“, a explicat Diana Busoi, inspector general Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj. MEdC a alocat bani si pentru doua centre de informare si documentare in orasele Dabuleni si Calafat, acestea fiind primele centre deschise in orase, in judet fiind infiintate pâna acum 22 de centre comunale.


Elevi premiati, profesori perfectionati


In timp ce directorii unitatilor de invatamânt doljene s-au ocupat cu cheltuirea banilor, dascalii si elevii au participat la diferite proiecte si programe de instruire. Peste 500 de cadre didactice si 1.000 de elevi au invatat prin „Programul de Informare Europeana la puterea n“ ce inseamna Uniunea Europeana, ce presupune integrarea in UE si ce shimbari va aduce aceasta. Elevii doljeni si dascalii lor au participat la 31 de proiecte Commenius si Grundi pentru schimburi de experienta, iar prin Programul de Formare EuroTeacher, cadrele didactice s-au perfectionat dupa norme UE. Elevii doljeni au obtinut de asemenea si rezultate deosebite la olimpiadele si concursurile nationale, acestia aducând Doljului doua premii I la olimpiada nationala de fizica si de biologie si numeroase alte medalii si premii. Daca in acest an Doljul a gazduit olimpiadele nationale de fizica si chimie, in 2007, se va organiza la Craiova olimpiada nationala de istorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS