17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorul alarmelor cu bomba, prins de politisti

Autorul alarmelor cu bomba, prins de politisti

Boschetarul care a apelat 112 a fost prins in flagrant, in timp ce anunta pentru a patra oara un fals atac cu bomba.


Politistii doljeni au reusit in noaptea de vineri spre sâmbata sa-l prinda pe cel care pusese pe jar autoritatile craiovene, anuntând mai multe atacuri false cu bomba in ultimele zile.


Flagrant la telefonul public


Autorul alarmelor cu bomba este, potrivit politiei doljene, un boschetar care isi face veacul prin zona Garii Craiova. Se numeste Constantin Popescu, are 46 de ani si este originar din Brasov.


Vineri seara, Popescu s-a hotarât sa se mai distreze inca o data, apelând din nou la 112 pentru a anunta un nou atac cu bomba, al patrulea din ultimele zile. Politistul din dispeceratul 112 al politiei doljene a identificat in timp real locul de unde se telefona – un telefon public din apropierea garii – si a avut inspiratia sa-si trimita imediat colegii la fata locului. Patrula de politie l-a prins pe „terorist“ dupa câteva minute.


„Barbatul si-a recunoscut faptele. A fost prins printr-o actiune rapida, in urma deciziei politistului de la 112 de a trimite un echipaj la telefonul public de la care se vorbea“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtator de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetulu (IPJ) Dolj.


Fiind audiat in legatura cu faptele sale, Constantin Popescu a sustinut ca a recurs la aceste false alarme cu bomba pentru a atrage atentia asupra sa. Barbatul nu are nici familie si nici locuinta in Craiova.


A patra oara, fara noroc


Reamintim ca in cursul acestei luni au fost anuntate la numarul unic de urgenta trei alerte cu bomba in Craiova. Primul astfel de apel a fost primit pe 15 decembrie, când s-a anuntat amplasarea unei bombe in subsolul Spitalului de Urgenta Craiova. Cadrele medicale si toti bolnavii – unii in coma – din Unitatea de Primire Urgente au fost evacuati in curtea spitalului pentru mai bine de o jumatate de ora, timp in care pirotehnistii au cautat in zadar bomba.


Pe 17 decembrie, la ora 20.37, un nou telefon anunta amplasarea unei alte bombe in Craiova, tot la Spitalul de Urgenta, dar de aceasta data in camera de garda a Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD). Grupa pirotehnica a Departamentului Politiei de Interventie Rapida s-a deplasat din nou la spital, si tot degeaba.


Al treilea apel anunta, saptamâna trecuta, amplasarea unei bombe la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova. Bineinteles, a fost vorba tot de o alarma falsa. A patra oara a fost insa fara noroc pentru autorul apelurilor.


Cercetarile in acest caz sunt continuate in prezent de politistii Biroului Arme, Explozibili, Substante Toxice, sub coordonarea procurorilor Serviciului Teritorial Craiova al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


Sanctiune


Conform Legii nr. 535/2004, amenintarile false cu bomba sunt asimilate actelor de terorism, infractiune pentru care cei vinovati risca o pedeapsa cu inchisoarea intre cinci si 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS