21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSute de kilograme de carne, retrase de la vânzare

Sute de kilograme de carne, retrase de la vânzare

Preparatele din carne expirate sunt principala tinta, in acest week-end, a inspectorilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj. Pentru a proteja cumparatorii, angajatii institutiei au luat la puricat marile magazine, dar si buticurile de cartier. „Mi-am invatat lectia de anul trecut, când am luat câteva kilograme de carne de porc, care expirase cu o saptamâna in urma. Ma grabeam si nu am mai fost atenta la data, zicându-mi ca nu ar fi nimeni in stare sa vânda produse stricate stiind ca ar putea imbolnavi pe cineva. De atunci, orice cumpar verific datele ca sa nu mai fiu inselata a doua oara“, a povestit Ileana Matei, cumparator.


In aceeasi situatie sunt sute de craioveni, in special la sfârsitul anului, doar o parte apelând la OJPC pentru a le fi facuta dreptate si a recupera prejudiciul. Potrivit directorului adjunct al institutiei, Dan Vasile, in 2006 a fost indentificata mai putina carne expirata, in principal datorita intensificarii controalelor de catre toate organele cu rol in protectia consumatorilor si aplicarii sanctiunilor destul de usturatoare.


„Principalele probleme s-au ivit de data asta la produsele de peste care erau aduse in magazine la baxuri de câteva kilograme, apoi puse in pungi mai mici. Pe respectivele pungi insa nu erau trecute datele de identificare, in asa fel incât cumparatorii nu puteau sti daca pestele este sau nu stricat. In aceste situatii s-a retras temporar marfa de la vânzare, urmând sa fie trecute elementele de identificare“, a explicat Dan Vasile. Sute de kilograme de carne de porc au fost retrase partial de la vânzare din acelasi motiv. In urma preambalarii, comerciantii uitasera sa mai imprime data de expirare sau informatii privind producatorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU