19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReglari de conturi la Asociatia nr. 3 Brazda

Reglari de conturi la Asociatia nr. 3 Brazda

Un scandal in toata regula a izbucnit la Asociatia nr. 3 Brazda lui Novac, din cauza lucrarilor de reabilitare de la subsolul a trei blocuri. Locatarii ii acuza pe cei care ii reprezinta ca nu s-au implicat, acestia la rândul lor dau vina pe executant, care se apara si el sustinând ca a avut motive intemeiate pentru intârzieri.


Executarea de reparatii la subsolul blocului A 13, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, i-a invrajbit, la sfârsitul acestui an, pe locatarii imobilului cu reprezentantii Asociatiei nr. 3, cât si cu cei ai firmei care a câstigat licitatia. Dupa trecerea a mai bine de cinci luni de când lucrarea ar fi trebuit predata, asociatia a decis sa actioneze in judecata SC DONGRINGO TRADING SRL pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale.


Problemele au inceput in toamna anului 2005, când locatarii de la cele trei scari au fost convocati sa isi dea acordul pentru reparatii capitale la instalatiile de agent termic, apa rece, apa calda menajera si canalizare, de la subsolul blocurilor. Dupa ce au fost indeplinite toate formalitatile, s-a decis organizarea licitatiei pentru executarea lucrarii.


„S-au prezentat doua firme, iar câstigatoare a fost desemnata de locatari SC DONGRINGO TRADING SRL, care a oferit cu aproximativ 35 de milioane mai putin decât cealalalt participant. Desi lucrarea trebuia predata pe 26 iulie, executantul nu s-a incadrat in termen, prin urmare am reziliat contractul pe 11 noiembrie“, a declarat Gheorghe Dorobantu, administratorul Asociatiei de Proprietari nr. 3 Brazda lui Novac.


Administratorul acuza insa firma ca nu a respectat termenul de executie si ca nu a realizat lucrari de calitate, drept urmare intentionând sa o actioneze in judecata pentru a recupera sumele platite. Intre timp, pentru a continua lucrarile, s-a facut apel la cealalta firma care a participat la licitatie, careia i s-au platit doar 150 de milioane de lei. Pentru restul lucrarilor, asociatia spera sa recupereze banii de la câstigatorul initial al licitatiei. Pâna atunci, la subsolurile blocurilor, oamenii sustin ca este haos.


DONGRINGO TRADING se apara


Chiar daca reprezentantii asociatiei sunt hotarâti sa isi gaseasca dreptatea in fata instantei de judecata, directorul SC DONGRINGO TRADING SRL, Daniel Grigore, sustine ca a avut motive intemeiate pentru intârzierea lucrarilor de reabilitare.


„Am avut probleme deoarece in caietul de sarcini ei au stipulat un anumit tip de material pe care sa il folosim, iar apoi s-a decis apelarea la polipropilena. Le-am spus insa ca predarea lucrarii va fi intârziata deoarece aceasta nu se gaseste in Craiova si trebuie sa fac aprovizionarea dintr-un alt oras. Aici a fost greseala mea, deoarece le-am transmis totul verbal, fara nimic in scris. Am efectuat lucrari la conductele de apa rece si calda dupa care n-am mai putut lucra la subsol deoarece era o mizerie prea mare. Am sesizat asociatia ca pâna nu face curatenie nu voi mai face reparatii. Nu puteam sa-mi trimit oamenii acolo sa se imbolnaveasca“, a precizat Grigore.


Directorul firmei sustine ca, dupa ce a investit in materiale o parte din banii pe care trebuia sa ii primeasca, a cerut restul sumei pentru a deconta si manopera, insa nu i-au fost dati. In ceea ce priveste intentia asociatiei de a-l actiona in instanta, Daniel Grigore a explicat ca justitia isi va spune cuvântul, scotând la iveala adevarul.


Locatarii, suparati pe Asociatia nr. 3


In timp ce conducerea asociatiei incearca sa obtina in instanta recuperarea sumelor, locatarii din blocurile afectate isi indreapta supararea spre cei care ii reprezinta. Oamenii sustin ca reprezentantii asociatiei nu le-au reprezentat interesele asa cum trebuie.


„Nu intelegem din ce cauza cei de la asociatie nu au intocmit un caiet de sarcini mai bun, sa nu se permita participarea unor firme fara suport, cum a fost cea care a câstigat licitatia. Noi nu avem nimic de impartit cu SC DONGRINGO TRADING SRL, pentru ca nu noi am incheiat contractul cu ea“, a spus Bianca Pasalega, locatara in blocul A3, scara 1. Oamenii sunt indignati deoarece nu au indeajuns de multa caldura, din cauza lucrarilor nefinalizate la instalatiile de termoficare, de la subsolul blocurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS