10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOraselul Copiilor - atmosfera de basm

Oraselul Copiilor – atmosfera de basm

Colinde, muzica, scenete prezentate de actorii Teatrului de Papusi „Colibri“, iar la final focuri de artificii sunt doar o parte din momentele care au avut loc joi seara la inaugurarea Oraselului Copiilor din Craiova.


Atmosfera de poveste, joi seara, pe esplanada Teatrului National „Marin Sorescu“, locul unde in acest an a fost amenajat unul dintre cele doua orasele ale copiilor. Masinute, tiribombe, brazi uriasi. Mos Craciun „troneaza“ la loc de cinste in Oraselul Copiilor, spre bucuria micutilor urbei.


Sute de copii au admirat focul de artificii


Muzica, dans, colinde, zeci de copii intonând cântece specifice Sarbatorilor de iarna au adunat la un loc sute de parinti si bunici insotiti de copii sau nepoti. In deschidere, actorii Teatrului de Papusi „Colibri“ au prezentat pentru cei mici, chiar in fata teatrului, in ciuda temperaturii scazute, piesa „Pacala in satul lui“.


Alaturi de acestia, membrii Formatiei „Steaua Sudului“, costumati in Mos Craciun si cântând la saxofon, au smuls ropote de aplauze. Apoi, grupuri de copii de la mai multe scoli craiovene au cântat colinde. Surprizele insa nu s-au oprit aici, reprezentantii Primariei Craiova oferind celor prezenti focuri de artificii, iar la final Mos Craciun a aparut cu desaga cu daruri pentru toti copiii prezenti. Actorii de la Teatrul de Papusi costumati in personaje de poveste s-au plimbat prin Orasel spre bucuria celor mici. „Am venit cu bunica in Oraselul Copiilor. Acum il astept pe Mos Craciun, mi-as dori foarte mult sa imi aduca o masinuta teleghidata si multe dulciuri“, a spus Ciprian Mares, de sase ani, din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS