13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOJPC, cu ochii in patru de Sarbatori

OJPC, cu ochii in patru de Sarbatori

OJPC Dolj ii avertizeaza pe craioveni ca in preajma Sarbatorilor sa acorde o atentie sporita la achizitionarea diverselor produse, pentru a nu fi inselati.


Mii de jucarii au fost retrase de pe piata, in apropierea Sarbatorilor de iarna, de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj. Inspectorii OJPC au demarat in forta, in urma cu câteva zile, actiuni de proportii pentru a retrage de la comercializare jucariile periculoase. Având experienta anilor trecuti, când comerciantii impânzeau orasul pentru a vinde tot felul de chinezisme, angajatii OJPC Dolj au dorit sa retraga de pe piata jucariile de proasta calitate. Cele cinci echipe de inspectori si-au stabilit un program, urmând sa dea curs si sesizarilor cetatenilor. Directorul adjunct al OJPC Dolj, Dan Vasile, a declarat ca in cadrul actiunilor s-a verificat daca jucariile respecta toate normele impuse de legislatia in vigoare pentru a putea fi vândute. Inspectorii OJPC au constatat ca in anumite cazuri jucariile din export nu aveau traduse in limba româna instructiunile de folosire si avertismentele inscrise pe ambalaje. Pentru a proteja consumatorii, s-a decis sa se retraga de la vânzare aceste jucarii.


Atentie la cumparaturi!


Inspectorii le recomanda craiovenilor ca inainte sa cumpere jucarii sa analizeze cu atentie daca acestea au inscriptionate toate datele de identificare.


„Ar trebui sa faca mai multe controale, pentru a nu lasa nici o jucarie de acest gen pe piata. Cei care sunt tentati sa cumpere jucarii ieftine sunt oamenii cu venituri mici. Pentru ca nu isi permit sa dea câteva sute de mii de lei pe unele cumparate din magazine de specialitate, ajung sa devina clientii diversilor buticari, care le-ar vinde orice“, a spus Elena Cristea, parinte.


Pe lânga controalele prioritare la jucarii, inspectorii verifica si produsele alimentare de sezon. De Sarbatori, potrivit statisticilor, se vând cele mai multe produse expirate, din cauza agitatiei specifice, cumparatorii ignorând termenul de valabilitate al produselor. Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj a pus la dispozitie, in urmatoarele saptamâni, un numar de telefon la care craiovenii pot face sesizari, in regim nonstop. Persoanele „inselate“ pot suna la 510.400, pentru a sesiza orice neregula constatata la achizitionarea unui produs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS