16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO bolnava de inima a intrat in greva foamei

O bolnava de inima a intrat in greva foamei

Femeia solicita un nou stimulator cardiac, mai scump, insa reprezentantii Centrului de Cardiologie spun ca de fapt ar avea nevoie de un control psihiatric.


Milena Ciocioi, de 56 de ani, din Slatina, judetul Olt, sufera de insuficienta cardiaca. Femeia supravietuieste de 12 ani cu ajutorul unui stimulator cardiac. In urma cu o luna a suferit o interventie chirurgicala la Centrul de Cardiologie Craiova prin care i-a fost inlocuit stimulatorul cardiac cu altul. Nu a suportat insa noul aparat. Ba mai mult, dupa simptomele care au aparut, a fost convinsa ca dispozitivul era defect din fabricatie: „Am simtit ameteala si batai anormale in piept si am cerut medicului sa mi-l schimbe cu altul mai bun“.


La solicitarea bolnavei, medicul curant i-a inlocuit stimulatorul cardiac, dar problema nu a fost rezolvata. Milena Ciocioi sustine ca nici cel de-al doilea stimulator nu functiona mai bine, iar medicii au refuzat sa i-l schimbe si au trimis-o acasa. „Am solicitat inlocuirea stimulatorului cu unul mai bun, bicameral, care este mult mai scump, costa vreo 300 de euro. Diferenta intre cele doua tipuri de stimulatoare este ca primul functioneaza cu intermitente, pe când cel de-al doilea pulseaza in permanenta. Oamenii sarmani nu au insa acces la un stimulator atât de scump“, a spus Milena.


Femeia a refuzat sa plece. Cu o pancarta de gât pe care se putea citi „Greva foamei“, ea s-a instalat ieri la poarta Spitalului de Urgenta Craiova (institutie care adaposteste si Centrul de Cardiologie). Zgribulita de frig, având doar o umbrela deasupra capului care sa o protejeze de ploaie, astepta sa o bage cineva in seama.


Cardiologii i-au recomandat asistenta psihiatrica


Potrivit Autoritatii de Sanatate Publica Dolj, starea de sanatate a femeii care refuza sa se hraneasca este monitorizata de Serviciul de Ambulanta Dolj. Cât despre doleantele acesteia, reprezentantii Centrului de Cardiologie Craiova spun ca nu vor putea fi indeplinite, institutia neavând disponibil un stimulator cardiac de genul celui solicitat de bolnava. „In nenumaratele internari, bolnava s-a bucurat de toata atentia medicala, la solicitarea dânsei s-au schimbat doua pacemakere (stimulatoare cardiace), desi cel implantat era normofunctional, luându-se drept bune afirmatiile pacientei legate de simptomatologie“, a adaugat Luminita Mitroi, managerul Centrului de Cardiologie Craiova.


Conducerea Centrului a recomandat in schimb ca bolnavei sa-i fie acordata asistenta psihiatrica: „Pe parcursul internarii a avut un comportament destul de instabil si chiar violent, trecând de la injurii si jigniri adresate personalului medical la multumiri exuberante. In scrisoarea primita azi este din nou injurioasa la adresa personalului medical, cu elemente care sugereaza ca ar avea nevoie urgenta de asistenta psihiatrica“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII