5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPilotul din „raliul mortii“ a mai lovit o femeie

Pilotul din „raliul mortii“ a mai lovit o femeie

Marius Pirtea, un târgujian care in acest an a ucis o femeie intr-un accident de raliu, a mai facut o victima luni seara, lovind in apropierea unei treceri de pietoni o tânara de 26 de ani.


Marius Pirtea, cercetat pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa ce a lovit mortal o spectatoare la raliul desfasurat in Târgu Jiu, a mai facut o victima. Tânara Roxana Daia, de 26 de ani, din Târgu Jiu, se pregatea sa traverseze strada in apropierea Pietei Centrale din municipiu, fiind acrosata, lânga trecerea de pietoni, de un autoturism Skoda. La volanul masinii se afla Marius Pirtea, care nu a acordat prioritate, femeia fiind lovita puternic si azvârlita pe carosabil. Cu ultimele resurse, Roxana Daia a reusit sa se ridice si sa le povesteasca politistilor ce s-a intâmplat. Din fericire, tânara nu s-a ales decât cu traumatisme usoare, nefiind necesara internarea sau interventia medicilor de la ambulanta.


Avea permis


Mai multi taximetristi aflati in apropierea Pietei Centrale au coborât din masini, dupa ce au recunoscut autoturismul care participase in vara la raliul municipiului Târgu Jiu, desfasurat in apropierea sediului primariei. Acestora nu le venea sa creada ca la volanul Skodei se afla chiar pilotul implicat in concurs si care intrase cu masina intr-o spectatoare. Potrivit inspectorului Ionut Daniel Tica, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, accidentul de luni seara nu a avut loc pe trecerea de pietoni, iar Roxana Daia nu a depus plângere impotriva lui Marius Pirtea. Ambii au fost testati pentru determinarea alcoolemiei, dar s-a constatat ca nu consumasera bauturi alcoolice. „Conducatorul auto nu a acordat prioritate, in apropierea unei treceri de pietoni, si a lovit-o pe Roxana Daia. Dupa cum se poate constata si din declaratiile care i-au fost luate, victima nu a dorit sa depuna plângere impotriva soferului. Acestuia i-a fost retinut permisul auto, in vederea suspendarii“, a declarat inspectorul Ionut Daniel Tica.


Ucisa in apropierea primariei


Inspectorul Ionut Daniel Tica a mai precizat ca Marius Pirtea este cercetat pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa ce a lovit-o mortal pe Florentina Penciu, de 32 de ani, asistenta la o farmacie din centrul municipiului Târgu Jiu. Femeia participase impreuna cu familia, sotul si baietelul de patru ani, in calitate de spectatori, la concursul de indemânare auto „Cupa Primaverii“. Evenimentul a avut un final tragic, Florentina Penciu fiind strivita de o masina la volanul careia se afla Marius Pirtea. Conducatorul auto a pierdut controlul volanului si a iesit de pe traseu. Cu un gest disperat femeia nu a mai apucat decât sa isi impinga din calea bolidului baietelul, salvând practic intr-o secunda viata micutului.


Politistii asteapta expertizele


Intrucât nu a fost considerat ca fiind un accident rutier, ci un concurs de indemânare auto, circulatia fiind inchisa lânga Primaria Târgu Jiu, Marius Pirtea a putut sa reintre in posesia permisului auto. Barbatul a circulat astfel fara probleme pe strazile municipiului Târgu Jiu, pâna luni seara, când a fost implicat intr-un alt accident. De aceasta data victima a scapat cu viata. Potrivit inspectorului Tica, dosarul in care este anchetat Pirtea se afla in faza de realizare a expertizelor tehnico-auto. In acelasi dosar mai sunt cercetati Nicusor Grama si Constantin Ciufrila, organizatorii „Cupei Primaverii“, ambii fiind acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Dupa cum a spus purtatorul de cuvânt al IPJ Gorj, in momentul in care expertizele vor fi gata, dosarul va fi inaintat procurorilor cu propuneri corespunzatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII