21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmarire ca-n filme

Urmarire ca-n filme

Un sofer ce se indeletnicea cu transportul ilegal de persoane a pus pe jar Politia din Caracal, dupa ce a alergat doi clienti cu sabia. Incidentul s-a petrecut vineri, in jurul orei 13.35, când Valentin Stefan, de 29 de ani, a transportat cu masina doi barbati pe ruta Craiova-Caracal. Potrivit surselor oficiale, tânarul este din Craiova si se ocupa cu transportul ilegal de persoane. In ziua respectiva, el a luat la ocazie doi oameni pe care i-a dus la Caracal. Ajunsi in oras, soferul nu s-a inteles la pret cu clientii. Acestia au coborât din masina, iar Valentin a scos o sabie, a coborât si el, apoi a inceput sa-i fugareasca pe cei doi. Câtiva trecatori au asistat intâmplator la aceasta scena si au apelat 112. Au fost anuntati politistii din Caracal, care in câteva minute au sosit la fata locului. In momentul in care „rechinul“ a vazut masinile de politie, s-a urcat la volanul autoturismului sau Volskwagen Passat Break si a pornit in tromba.


Cele doua masini de politie au plecat in urmarirea lui, iar de aici a inceput spectacolul. Valentin Stefan nu s-a lasat intimidat de semnalele acustice ale politiei si a incercat sa isi piarda urma, indreptându-se spre municipiul Craiova. Politistii au continuat urmarirea, in timp ce Valentin a scos mâna pe geam si le-a aratat oamenilor legii tot felul de semne. Intre timp, acestia au luat legatura cu colegii din judetul Dolj, care au organizat un filtru la intrarea in municipiul Craiova. Autoturismul a fost blocat de mai multe masini ale politiei din Dolj, iar conducatorul auto a fost imobilizat. La perchezitia corporala, asupra soferului a fost gasit un cutit de vânatoare, cu lungimea de 25 cm. In autoturism au fost gasite o sabie, cu lungimea de 82 cm, si doua sprayuri cu substanta lacrimogena.


Valentin Stefan s-a ales cu dosar penal pentru port ilegal de arme albe. Politistii au constatat ca autoturismul condus de acesta nu are drept de circulatie in România, intrucât este inmatriculat in alt stat. Valentin Stefan risca sa primeasca ani buni de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS