25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Oprirea interzisa“, de forma in Craiova

„Oprirea interzisa“, de forma in Craiova

Intrarea in vigoare a noului Cod Rutier nu i-a convins pe soferii craioveni sa opreasca sau sa stationeze doar in locurile in care le este permis. Poate si din cauza numarului mic de locuri de parcare din zona centrala a municipiului, zeci de autoturisme sunt oprite zilnic pe partea dreapta a strazii Theodor Aman, fara ca soferilor sa le pese ca se afla in zona de actiune a indicatorului „Oprirea interzisa“. Asa s-a intâmplat si ieri, in timpul monitorizarii traficului de catre redactorii GdS, in cadrul initiativei comunitare „Respecta Codul Rutier!“, dupa cum se poate observa din imaginea alaturata.


99 de lei pentru oprirea neregulamentara


Conform art. 101, pct. 6 din noul Cod Rutier, nerespectarea de catre conducatorul de vehicul a semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de interdictie sau restrictie, cu exceptia celor care interzic accesul sau depasirea, se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni, adica cu sase – opt puncte-amenda, in conditiile in care un punct-amenda are in prezent valoarea de 33 de lei (10% din salariul minim brut pe economie).


Conducatorii auto surprinsi de politisti ca au oprit in zona de actiune a indicatorului amintit pot „scapa“ in cel mai fericit caz cu o amenda de 99 de lei (jumatate din minim) platita pe loc sau in cel mult 48 de ore, insa fara sa primeasca si puncte de penalizare.


Daca vor avea insa „norocul“ sa dea peste niste politisti mai rabdatori, care sa stea mai mult de cinci minute pe lânga masinile oprite neregulamentar, soferii pot primi aceeasi sanctiune contraventionala pentru stationare neregulamentara, caz in care se vor alege in cazierul rutier si cu doua puncte de penalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII