13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVili Pasare, scos de sub urmarire penala

Vili Pasare, scos de sub urmarire penala

Procurorii gorjeni au devenit eroii unui episod de-a dreptul ilar, dându-si cu stângul in dreptul intr-un dosar in care au batut toba mai bine de doua luni, primarul din Dragotesti, prins cu mita, fiind trimis in judecata, apoi scos de sub urmarire penala.


Primarul din Dragotesti, Vili Pasare, lider interimar al PNG Gorj, a fost scos ieri de sub urmarire penala de catre prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj. Edilul, prins in flagrant in timp ce primea un plic in care se afla suma de 3.000 de lei, a fost trimis in judecata in urma cu doua saptamâni, in baza unui rechizitoriu intocmit de procurorul Gheorghe Constantinescu. Acesta a declarat in repetate rânduri ca a strâns suficiente probe pentru a demonstra vinovatia lui Vili Pasare, care in momentul flagrantului se afla intr-un restaurant din Târgu Jiu, alaturi de sotia sa, membri ai PNG Gorj, un ziarist si un ofiter din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj.


In baza declaratiilor martorilor si a tuturor probelor depuse la dosar, Gheorghe Constantinescu a luat hotarârea de a-l trimite in judecata pe primarul Vili Pasare, sub acuzatia de luare de mita.


De precizat ca edilul a fost acuzat ca a primit mita de la Titina Pitropu, administratorul unei firme care se ocupa de colectarea fierului vechi, pentru ca societatea sa beneficieze de o prelungire a autorizatiei de functionare.


Fara cuvinte…


Rechizitoriul a fost retras de la instanta chiar de catre prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, care a dispus reluarea cercetarilor si reaudierea martorilor. In urma anchetei, Gheorghe Emil Mota a ajuns la concluzia ca probatoriul este insuficient pentru a demonstra vinovatia edilului din Dragotesti. Seful Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj s-a hotarât sa infirme rechizitoriul intocmit de subalternul sau, procurorul Constantinescu, pe 5 decembrie. Mai mult decât atât, prim-procurorul a dispus scoaterea de sub urmarire penala atât a primarului Vili Pasare, cât si a tuturor celor cercetati in aceeasi cauza, Mota temându-se ca judecatorii vor desfiinta inca de la primul termen rechizitoriul. „Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota a semnat o ordonanta prin care a infirmat rechizitoriul de trimitere in judecata si a dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Vili Pasare, Roberto Paducel, urmarit penal pentru complicitate la luare de mita, precum si a lui Ion Armasoiu si Nicusor Lamba, urmariti penal pentru marturie mincinoasa. Persoanele interesate pot sa atace ordonanta“, a declarat procurorul Cristina Ciobanu, purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj.


Vili Pasare nu mai vrea la primarie


Primarul din Dragotesti, aflat in prezent in concediu medical, a declarat ca se gândeste sa renunte la functie, pentru a scapa de viitoarele probleme pe care le-ar putea avea cu oamenii legii. Pasare sustine ca are o oferta de angajare intr-o institutie descentralizata din Bucuresti. „Eu am pledat de la bun inceput nevinovat. Si in prima declaratie, si in ultima declaratie la fel. Cred ca a fost un procuror dezamagit de mine. Este o chestie iesita din comun oricum. Eu am spus tot ce s-a intâmplat, ce a stat la baza acestei intâmplari. Oi aveau eu multe pe cap cu acuzatoarea – chestii intime, dar in povestea cu mita nu sunt vinovat. M-am gândit bine, daca sa ma mai intorc sau nu la primarie. Nu poti sa tragi aer in piept, ca iti fac dosar penal. Am o oferta de a lucra intr-o institutie descentralizata din Bucuresti, dar nu pot sa spun mai multe. Am stat doi ani la primarie, o sa am o discutie cu satenii si o sa iau o decizie. Pe Gigi Becali nu l-am sunat pentru ca nu am avut semnal, dar i-am dat un mesaj, sa ii spun“, a afirmat Vili Pasare, care ieri a urcat la Rânca pentru a sarbatori scoaterea de sub urmarire penala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU