34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânar condamnat pentru tentativa de omor

Tânar condamnat pentru tentativa de omor

Daniel Nicolae, cel care la inceputul lunii octombrie a injunghiat un tânar de 18 ani, a fost condamnat la patru ani si doua luni de inchisoare, precum si la plata unor daune morale si civile pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor calificat. In cazul in care inculpatul nu va face apel, acesta risca sa ajunga dupa gratii pentru executarea pedepsei emise prin sentinta instantei de judecata.


Tânarul l-a injunghiat cu un cutit pe I.D.P, de 18 ani. A avut loc un conflict intre cei doi pe o strada laturalnica din bulevardul Ecaterina Teodoroiu, din cauza unor discutii aprinse ce avusesera loc cu o seara inainte. Victima a ajuns in stare grava la spital, fiind operata de urgenta. Pe parcursul procesului au fost audiati martorii celor doua parti implicate in proces. La ultimul termen de judecare a cauzei, instanta a audiat ultimii doi martori, dar cele doua declaratii nu relatau cu exactitate incidentul. Procurorul de sedinta a apreciat ca instantele de judecata se confrunta des cu probleme in stabilirea starii de fapt, fiind pusi deseori in situatii destul de dificile.


La finalul concluziilor, procurorul a solicitat condamnarea inculpatului la inchisoare, obligarea la plata cheltuielilor de judecata, a despagubirilor morale si civile in cuantumul stabilit. De la stabilirea pedepsei cu inchisoarea se va deduce masura retinerii de 24 de ore, precum si a celor zece zile de arest preventiv. In cazul in care inculpatul nu va face apel, acesta risca sa fie trimis dupa gratii pentru ispasirea pedepsei stabilite de instanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU