15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitist impuscat la vânatoare

Politist impuscat la vânatoare

Seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Politiei Judetene (IPJ) Ilfov, Iulian Ilie, a fost impuscat accidental, in zona femurala, la o partida de vânatoare organizata pe raza judetului Vâlcea. O ambulanta l-a transportat pe politist la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vâlcea, dar acesta a murit pâna sa ajunga la unitatea medicala.


Asociatia Judeteana a Vânatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) din orasul Horezu, judetul Vâlcea, a organizat marti o vânatoare colectiva in baza autorizatiei numarul 095396/2006. La aceasta actiune au participat 13 vânatori si patru gonaci, iar actiunea s-a desfasurat pe fondul de vânatoare din Horezu. Au fost organizate trei goane, in urma carora vânatorii au impuscat un porc mistret. Vânatorii au hotarât ca partida de vânatoare sa se incheie si au plecat spre masini, pe mai multe carari. In timp ce se distantasera, a aparut un porc mistret din tufe, in care vânatorii au tras, fiind impuscat accidental Iulian Ilie, de 40 de ani, cu domiciliul in Bucuresti, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor IPJ Ilfov. Ofiterul MAI se afla in concediul legal de odihna si participa la aceasta vânatoare ca invitat, din partea AJVPS. Iulian Ilie a fost impuscat de Alexandru Manea, de 44 de ani, domiciliat in Slatina, judetul Olt, administrator al unei societati comerciale. In urma incidentului, ofiterul MAI a fost transportat la Spitalul de Urgenta Vâlcea, dar, din cauza hemoragiei, a decedat, in ambulanta, in drum spre spital.


Tragedia a avut loc dupa ce s-a incheiat vânatoarea


Dupa primele cercetari facute de reprezentantii politiei, s-a stabilit marti ca politistul a fost impuscat din greseala, dupa ce se incheiase actiunea de vânatoare. Incidentul a avut loc pe fondul de vânatoare 25 Stroesti. Cristinel Iliescu, secretarul Filialei AJVPS Horezu, a declarat ca, in momentul in care a avut loc tragedia, vânatoarea se incheiase la a treia goana.


„Am participat la vânatoare si când a avut loc incidentul coboram spre masini. Dupa cele trei goane vânasem doar un porc. Când s-a intâmplat nenorocirea, nu am fost de fata si am auzit patru focuri de arma, dupa care m-a sunat un coleg care mi-a spus ca Iulian a fost impuscat. Iulian si Alexandru Manea, cel care l-a impuscat, erau foarte buni prieteni si au mai participat impreuna la partidele de vânatoare. In timp ce coborau catre masini, dintre tufe a aparut un porc mistret si au tras catre el, iar Iulian a fost impuscat de Alexandru Manea. Daca eram aici, nu ii lasam sa traga asa si poate nu se intâmpla“, a spus Cristinel Iliescu.


Ofiterul MAI a fost impuscat cu un glont de calibru mare (carabina). Contactat telefonic, Alexandru Manea a precizat ca nu poate sa faca nici o declaratie cu privire la accident.


S-au tras patru focuri de arma


Politisti si criminalisti au mers ieri in fondul de vânatoare Stroesti, unde s-a intâmplat incidentul, pentru a gasi cartusele cu care s-a tras. In urma cercetarilor si cu ajutorul detectorului de metale au fost gasite in zona in care a fost impuscat ofiterul MAI patru cartuse si s-a facut reconstituirea. „Am gasit patru cartuse, unul unde a cazut victima si alte trei in zona din care s-a tras catre politist. In timp ce vânatorii coborau catre masini, câinele a descoperit un mistret intre tufe. Mistretul a trecut printre Iulian Ilie si Alexandru Manea, care au tras in acelasi timp catre animal. Porcul a scapat, iar politistul a fost impuscat“, a spus agentul-sef de la Biroului de Arme, Explozivi si Substante Toxice, Vasile Chirea.


Impuscat in ambele coapse


Trupul neinsufletit al politistului a fost autopsiat, marti noaptea, de seful Serviciului de Medicina Legala (SML) Vâlcea, Florian Ghita. In urma autopsiei, s-a stabilit ca decesul politistului a survenit din cauza unei hemoragii externe prin plagi impuscate transfixiante in ambele coapse. „Politistul a fost impuscat din laterala, iar glontul a trecut prin ambele picioare“, a explicat Florian Ghita. Familia lui Iulian Ilie a venit ieri la morga Spitalului Judetean de Urgenta Vâlcea, de unde a ridicat trupul neinsufletit al barbatului. „Nu stim ce s-a intâmplat. Cert e ca am fost anuntati ca a avut loc tragicul accident“, a mentionat indurerat un membru al familiei. Subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, a precizat ca verificarile nu s-au finalizat, ci vor continua, iar Alexandru Manea e cercetat penal in stare de libertate pentru omor din culpa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS