30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPietonii incalca noul Cod Rutier

Pietonii incalca noul Cod Rutier

Traversarea neregulamentara reprezinta cea mai des intâlnita cauza a accidentelor rutiere in judetul Dolj. Si in municipiul Craiova, traversarea neregulamentara este la ordinea zilei, pietonilor prea putin pasându-le ca pot deveni victime ale unor accidente si ca soferii masinilor care ii lovesc nu poarta nici o raspundere in asemenea cazuri. In special pe bulevardul Calea Bucuresti, pietonii risca si traverseaza bulevardul prin locuri nemarcate, in ciuda traficului intens. Asa s-a intâmplat si ieri, in timpul monitorizarii traficului de catre redactorii GdS, in cadrul initiativei comunitare „Respecta Codul Rutier!“, dupa cum se poate observa din imaginea alaturata.


„Pietonii au voie sa traverseze doar prin locurile prevazute cu indicator sau marcaj pietonal, iar in lipsa acestora pe la coltul strazii, dupa ce se asigura in mod temeinic. Reamintim pietonilor ca spatiile prevazute cu dale de pe scuarul dintre cele doua sensuri de mers de pe bulevardul Calea Bucuresti nu sunt locuri de traversare. Cei care trec pe acolo savârsesc o contraventie si pot fi amendati“, a declarat inspectorul principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Atentie la traversarea strazii!


Conform noului Cod Rutier, pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise ori la culoarea rosie a semaforului destinat acestora poarta intreaga raspundere a accidentarii lor, in conditiile in care conducatorul vehiculului a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel sector.


Doi pietoni au ajuns la spital dupa ce au devenit victime ale unor accidente rutiere, petrecute marti, in mai putin de doua ore, in Dolj. Nicolae Catalin Broscareanu, de 37 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti, circula marti, in jurul orei 17.00, pe Drumul European 70, in localitatea Racarii de Sus, la volanul unui autoturism Dacia SupeRNova. Din cauza neatentiei in conducere, a accidentat-o grav pe Florica Turbatu, de 28 de ani, din localitate, care se deplasa pe carosabil, catre Filiasi, la limita cu acostamentul. Femeia a fost lovita de masina, fiind proiectata in afara drumului. Tot marti, in jurul orei 18.30, pe DN 56, in comuna Galicea Mare, Elena Gutulescu, de 49 de ani, din Calafat, aflata la volanul unui autoturism Daewoo Espero, l-a accidentat usor pe Constantin Iva, de 22 de ani, din localitate. Conform cercetarilor politiei, tânarul se face vinovat de propria accidentare, intrucât s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure, iar o data ajuns pe axul drumului s-a intors din traversare. Ambii pietoni accidentati au fost transportati la Spitalul de Urgenta Craiova pentru a primi ingrijirile medicale necesare.


Trafic monitorizat


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de buna conduita in trafic, initiata de cotidianul Gazeta de Sud – „Respecta Codul Rutier!“. Zilnic, redactorii GdS monitorizeaza traficul din municipiul Craiova pentru a surprinde greselile pe care le savârsesc in mod voit atât conducatorii auto, cât si pietonii. Fotografiile realizate sunt publicate impreuna cu precizarile referitoare la contraventiile sau infractiunile inregistrate, dar si sanctiunile pe care le risca autorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII