15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPensionarii ramân datori chiar si un an

Pensionarii ramân datori chiar si un an

Nu au nevoie de foarte mult pentru a se bucura. Pentru ei, chiar si doua milioane de lei sunt o salvare, cu acesti bani reusind sa-si cumpere câte ceva pentru a-si asigura masa de Sarbatori.


Doua zile dureaza pâna reusesc sa obtina banii si apoi devin datori pentru un an. In prima zi isi depun cererile, iar in a doua vin sa ridice imprumutul. Inca de la ora 7.00 dimineata ii poti zari in curtea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), asteptând functionarii care sa le primeasca documentele necesare unui imprumut banesc.


Imprumuturi de doua milioane de lei


Desi pot solicita, ca membrii cu vechime ce sunt, maximum 40 de milioane de lei, vârstnicii doljeni prefera sa ceara imprumut la CARP sume mici, mai putin chiar decât salariul minim pe economie. Sunt constienti ca nu-i pot returna din pensiile mizere pe care le primesc, de aceea solicita sa returneze banii in cât mai multe rate lunare. Multi dintre ei cer doar doua milioane de lei imprumut. In aceste zile, premergatoare Sarbatorilor, solicitarile au crescut considerabil. „Rar avem cereri de imprumut pentru suma maxima pe care o acordam membrilor cu vechime, de 40 de milioane de lei. Cele mai multe cereri sunt insa de la oameni batrâni si bolnavi, care cer imprumut maximum doua, trei milioane de lei. Le calculam ratele astfel incât sa poata sa inapoieze suma, multi solicitând rate lunare de maximum 150.000 – 200.000 de lei!“, a povestit Ion Viesanu, presedintele CARP Craiova. Chiar si in aceasta situatie, doar in ultima perioada reprezentantii CARP Craiova au fost nevoiti sa solicite conducerii Casei Judetene de Pensii Dolj poprirea pensiei a peste 15 vârstnici.


7.000 de doljeni, datori la CARP Craiova


Pâna in prezent, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Craiova sunt inscrisi 21.898 de membri cotizanti, iar ajutoarele acordate doar in acest an se apropie de 7.000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS