13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGiugea se incurca in casele sinistratilor

Giugea se incurca in casele sinistratilor

In Rast au fost finalizate in doua zile aproape 300 de case. Cel putin asa reiese daca ar fi sa comparam o situatie oficiala realizata luni de angajatii Prefecturii Dolj si declaratiile de miercuri ale prefectului Nicolae Giugea.


Conform centralizatorului intocmit de angajatii Institutiei Prefectului Dolj si datat luni, 11 decembrie, in Rast au fost finalizate doar 352 din cele 761 de case care trebuia construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte sau de sinistrati, prin forte proprii. In plus, 219 fundatii ale caselor din noua localitate construita la sase kilometri de vechiul Rast devastat de ape in luna aprilie nici macar nu fusesera trasate. Cu toate acestea, prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat ieri ca in Rastul Nou au fost deja finalizate 638 din cele 761 de case. „Am fost ieri in Lunca Dunarii si in Rast sunt finalizate 638 de case. Nu avem nici o persoana in acest moment in zonele sinistrate care sa nu aiba unde locui. Se lucreaza si la iluminatul stradal. Rastul va fi insa gata la anul, când vom aduce in localitate si canalizarea si va fi singura localitate din Dolj cu infrastructura completa“, a spus prefectul Giugea. Ulterior, prefectul Giugea a recunoscut ca s-ar putea sa fi gresit la adunari atunci când a inaintat numarul de 638 de case si ca oricum s-a referit la casele „aproape finalizate“.


34 de sinistrati si-au vândut materialele


Prefectul de Dolj a precizat ca in prezent toti sinistratii din Lunca Dunarii au un acoperis deasupra capului si ca singurii care nu au inceput reconstructia caselor sunt cei care nu au vrut sa faca acest lucru din diferite motive. Printre acestea, Giugea a mentionat si vânzarea materialelor de constructie pe care familiile ramase fara case le-au primit ca ajutor de la guvern pentru ridicarea locuintelor.


„Singurii care nu si-au facut casele pâna acum sunt cei care nu au vrut, ori pentru ca au vrut sa astepte banii de la copiii plecati in strainatate, ori care au plecat ei insisi in strainatate sau cei care si-au vândut materialele si sunt destule cazurile acestea“, a spus Giugea.


Potrivit prefectului de Dolj, in comuna Bistret au fost identificate sase cazuri, in Macesu de Jos zece cazuri, iar in comuna Negoi 18 cazuri de vânzare a materialelor. Situatiile au fost descoperite in urma unui control efectuat de o comisie din partea Prefecturii Dolj care a verificat modul in care au fost gestionate materialele primite de sinistrati de la guvern.


Prefectul Giugea a mentionat ca tuturor celor in cauza li s-au intocmit dosare penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS