19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii doljeni fug de scoala

Elevii doljeni fug de scoala

In timp ce directorii colegiilor si grupurilor scolare risca sa nu isi completeze clasele, peste doua mii de copii care ar trebui sa fie in clasa a IV-a si a VIII-a nu sunt inscrisi la nici o scoala.


Directorii doljeni vor sa aiba pentru anul scolar viitor un numar de clase a IX-a mai mare decât cel de copii. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj dupa ce au primit propunerile directorilor de colegii si grupuri scolare din Dolj. „Numarul de clase care ne-a fost propus de directori pentru anul scolar viitor este mult mai mare decât al elevilor care vor termina clasa a VIII-a. Trebuie sa luam in calcul si procentul de promovabilitate a Testelor Nationale, si optiunile elevilor. Numarul de elevi este mult mai mic, iar cei care vin din alte judete nu schimba procentajul. Directorii trebuie sa isi revizuiasca propunerile pentru ca noi nu le vom prezenta Ministerului Educatiei si Cercetarii in forma actuala“, a spus Diana Busoi, inspector scolar general al ISJ Dolj.


Peste doua mii de copii pierduti din cataloage


Pentru a aproba planul de scolarizare pe anul viitor, ISJ Dolj a cerut in lunile septembrie si decembrie scolilor numarul de elevi din clasele terminale si a organizat un recensamânt. Din datele pe care le-a primit de la unitatile de invatamânt, numarul elevilor inscrisi a scazut din septembrie pâna in decembrie, iar in urma recensamântului, 960 de copii de clasa a VIII-a si aproximativ 1.500 de clasa a IV-a nu figureaza in cataloagele nici unei scoli. „Raportarile directorilor difera din septembrie si decembrie si acest lucru ne ingreuneaza realizarea planului de scolarizare. Fie datele prezentate de directori in luna septembrie au fost gresite, fie acesti copii au abandonat scoala. In urma recensamântului realizat de ISJ Dolj am vazut ca exista peste doua mii de copii care nu sunt inscrisi la nici o scoala si care trebuie luati si ei in calcul“, a explicat Diana Busoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS