21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeputatul Buzatu, evacuat din PNL

Deputatul Buzatu, evacuat din PNL

Liberalii doljeni au anuntat sâmbata excluderea din partid si din sediu a deputatului Horatiu Buzatu, fost presedinte al filialei judetene a formatiunii. In schimb, parlamentarul doljean intentioneaza sa infiinteze in judet o filiala a Partidului Liberal Democrat.


Urmând exemplul liberalilor de la centru, Comitetul Executiv al organizatiei doljene si Biroul Permanent Municipal au adoptat vineri seara o rezolutie privind excluderea din partid a tuturor celor care au aderat public la Partidul Liberal Democrat infiintat de Theodor Stolojan pe baza platformei Stolojan-Stoica. Rezolutia a fost prezentata de conducerea PNL cu numai doua ore inainte ca deputatul Horatiu Buzatu sa-si anunte intentia de a infiinta in Dolj o filiala a PLD. Si, ca orice divort, nici acela dintre liberali si Buzatu nu s-a produs pe cale amiabila. Presedintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea, l-a acuzat pe Buzatu ca a votat cot la cot cu PSD-ul in motiunea de cenzura contra ministrului sanatatii, ca a devenit presedinte de filiala fara vechimea necesara in partid si chiar ca ar fi furat arhiva de adeziuni a organizatiei in iunie 2005.


„Am primit raspuns de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova in care se spune ca de pe usa fisetului metalic in care se aflau documentele s-au ridicat trei urme papilare, iar prin comparare dactiloscopica organele de politie au stabilit ca acestea au fost create de Buzatu Dan Horatiu“, a precizat senatorul Oprea.


Dosarul de cercetare a fost predat, prin declinare de competenta, Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Buzatu, dat afara din sediul PNL


Având in vedere incidentul cu furtul arhivei, dar si faptul ca Buzatu nu mai este parlamentar liberal, tot in sedinta de vineri seara, liberalii au hotarât sa scoata birourile parlamentare din sediul de pe strada Mircea Voda. Senatorul Mihai Lupoi a declarat ca deputatul Mihai Voicu va avea birou alaturi de al sau, in Brazda lui Novac, iar deputatul Buzatu este asteptat sa-si ia lucrurile din biroul gazduit pâna acum de sediul PNL.


„Incepând de aseara s-a luat hotarârea ca nici un birou parlamentar sa nu mai fie gazduit de sediul PNL pentru a evita circulatia necontrolata a persoanelor. Intr-un birou de parlamentar poate veni orice cetatean, pe când in sediu vin doar membrii. Oricum, ar fi fost caraghios ca Buzatu sa-si faca partid in sediul PNL. Daca vine si sparge usa, il dam pe mâna politiei“, a spus senatorul Lupoi. De altfel, sâmbata dimineata destinatia biroului parlamentar al deputatului Buzatu fusese deja schimbata, pe usa acestuia fiind scris: „Presedintele PNL Dolj Mario Ovidiu Oprea“.


PLD nu se face daca pica guvernul


Cu toate ca a anuntat sâmbata cu surle si trâmbite intentia sa de a pune umarul la infiintarea PLD, Horatiu Buzatu a precizat ca este posibil ca acest lucru sa nu se intâmple in cazul in care conducerea din prezent a filialei doljene va cadea o data cu caderea guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu, presedinte PNL. Buzatu a declarat ca scopul platformistilor a fost acela „de a recupera PNL“, iar daca acest lucru se va intâmpla, noul partid nu isi mai are rostul.


„In câteva zile trebuie sa se produca in parlament votul de incredere pentru ministrii propusi si este posibil ca acesta sa fie negativ. Daca va fi asa, putem asista la o cadere a guvernului si nu excludem posibilitatea ca in doua saptamâni sa asistam la o alta inchegare in filiala PNL“, a spus Buzatu.


Deputatul doljean a respins toate acuzatiile aduse de conducerea liberala, precizând ca „acela care a furat arhiva se afla in continuare printre ei“. Conform legii, platformistii trebuie sa strânga macar 25.000 de semnaturi in cel putin 18 orase ale tarii pentru ca PLD sa poate fi inregistrat ca formatiune politica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS