10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Precizare

Urmare articolului „ITM Dolj s-a pus rau cu bugetul Craiovei“, publicat in numarul din 6 decembrie 2006 al ziarului dumneavoastra, va facem cunoscut urmatoarele:


Afirmatiile facute de dl. E. Calinoiu de la Directia Taxe si Impozite Craiova nu au nici o baza reala in sensul ca inspectorul-sef al ITM Dolj nu a purtat nici un dialog cu reprezentantii institutiei amintite.


Referitor la adresa nr. 49927/16 octombrie 2006 la care se face referire precizam ca raspunsul a fost expediat prin posta la data de 15 noiembrie a.c., iar afirmatia ca au fost solicitate date pentru 78 de debitori si s-a raspuns numai pentru 22 dovedeste nivelul redus de perceptie al respectivului functionar intrucât pentru ceilalti (56) s-a comunicat ca nu sunt inregistrati in evidenta ITM.


In acest context, precizam ca in evidenta Inspectoratului Teritorial de Munca Dolj figureaza numai persoanele care au contracte individuale de munca incheiate cu una din categoriile de angajatori prevazute de art. 8 din Legea nr. 130/1999 modificata si completata, fapt care ar fi trebuit sa fie cunoscut. Rezulta ca alti angajatori din alte domenii de activitate (sanatate, invatamânt, administratie, regii autonome, societati cu capital de stat sau mixt etc.) nu au obligatia de a inregistra contracte de munca la ITM.


Oricum, un bun manager ar trebui sa stie ca nu in acest fel si prin acest gen de declaratii („pe mine nu ma intereseaza când au inregistrat ei raspunsul, ci când ajunge la mine“) se rezolva problemele, si ca la baza relatiilor intre cele doua institutii trebuie sa stea legalitatea si responsabilitatea, in conformitate cu prevederile legale.


Va asiguram ca Inspectoratul Teritorial de Munca Dolj face eforturi deosebite pentru indeplinirea atributiilor care ii revin potrivit prevederilor legale.


Inspector-sef Cotiga Silviu Viorel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS