19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPompierii de la Petrom au luat „foc“

Pompierii de la Petrom au luat „foc“

Pompierii din cadrul formatiunii Sectiei Comerciale Petrom Craiova din Plaiul Vulcanesti au protestat ieri fata de inlocuirea lor cu alta formatiune.


Cei 11 pompieri din cadrul formatiunii de pompieri a Sectiei Comerciale Petrom din Plaiul Vulcanesti – Craiova au protestat ieri-dimineata, dupa ce au fost scosi din dispozitiv fara nici o explicatie din partea conducerii. Protestul a avut loc incepând cu ora 10.00, chiar in incinta sectiei, imediat dupa ce, conform spuselor pompierilor, alta formatiune de pompieri a venit sa le ia locul. „Dimineata am fost scosi din obiectiv fara sa ne anunte nimeni. Au venit 20 de oameni cu o masina de pompieri si ne-au spus ca preiau ei acest obiectiv, dupa care ne-au scos masina din curte“, a declarat Alexandru Vaduva, pompier in cadrul formatiunii Petrom. Cei 11 pompieri erau nemultumiti ca totul s-a facut fara sa fie instiintati, fara sa stie daca sunt concediati sau nu. De asemenea, acestia au explicat ca aceia care i-au inlocuit nu le-au aratat nici un act si ca banuiesc ca o firma a preluat acest serviciu al Petrom. „Chiar daca este o firma particulara, de ce nu ne-a angajat pe noi, care lucram de 17 ani aici, si au adus unii care habar nu au de nimic si nici nu cunosc instalatiile?“, a adaugat alt pompier protestatar.


Raspunsul Petrom vine de la Bucuresti


Pompierii au mai spus ca liderul lor de sindicat a plecat la Bucuresti ca sa afle care este situatia lor, insa nu au incredere in el. „L-am rugat pe lider sa ia unul sau doi dintre noi cu el la Bucuresti, ca sa asistam la discutii, insa ne-a refuzat. Ne e cam greu sa credem ca va face ceva acolo, pentru ca e platit tot de firma“, a adaugat Vaduva.


Pâna la inchiderea editiei nu am reusit sa obtinem un punct de vedere al Petrom in ceea ce priveste situatia pompierilor craioveni din Plaiul Vulcanesti. Liana Urucu, persoana din cadrul Petrom Craiova care se ocupa de relatia cu presa, a precizat ca o pozitie oficiala a firmei se poate obtine numai de la Bucuresti. „Avem reguli stricte legate de relatia cu presa, iar la nivelul judetului Dolj nu este o persoana care sa poata oferi asemenea informatii. In aceste conditii numai de la Bucuresti se poate oferi un punct de vedere oficial al companiei“, a precizat Liana Urucu. Pâna la inchiderea editiei, informatiile solicitate Petrom nu au parvenit redactiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS