13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElev ranit in explozie

Elev ranit in explozie

Un elev de clasa a IX-a de la Grupul Scolar Industrial „Traian Demetrescu“ din Craiova a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta, in urma unei explozii produse in incinta atelierului unitatii de invatamânt. Incidentul s-a petrecut ieri in jurul orei 16.00, când Marian M., de 16 ani, se afla in pauza. Adolescentul a incercat sa isi aprinda o tigara pe holul atelierului, lânga un aparat de sudura cu acetilena, gest urmat de o explozie puternica.


„S-a retras intr-un loc, izolat de restul culoarului printr-un glasvand. Copilul a folosit o bricheta, sa isi aprinda tigara, si intr-o fractiune de secunda s-a produs explozia“, a declarat profesor Diana Busoi, inspector-sef al Inspectoratului Scolar Judetean Dolj.


Clopotul de fier al generatorului de acetilena s-a spart in urma exploziei si mai multe fragmente l-au lovit pe tânar, provocându-i leziuni grave. Profesorul maistru Ioan Marinescu a declarat ca generatorul nu fusese utilizat in ultima perioada.


„A fost un accident nefericit. Elevul era cam neastâmparat si s-a bagat dupa utilaje. Nu mai folosisem de multa vreme acel generator“, a declarat Ioan Marinescu. O echipa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj s-a deplasat la fata locului pentru a cerceta circumstantele in care s-a produs evenimentul. Transportat cu un echipaj SMURD la Spitalul de Urgenta Craiova, adolescentul se afla aseara in coma de gradul III.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII