20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Am un salariu de rahat!“

„Am un salariu de rahat!“

Pus la colt de consilierii judeteni pentru ca a primit in august un salariu de câteva ori mai mare decât al presedintelui tarii, directorul SC Lucrari Drumuri si Poduri SA, Eugen Georgescu, este hotarât sa plece din Consiliul Judetean Dolj si sa migreze in domeniul privat.


Paradoxul Georgescu. Asa poate fi numita decizia directorului LDP de a renunta la salariul de zeci de milioane de lei pe luna la care se adauga sporuri si indemnizatii ce ii rotunjesc veniturile obtinute din activitatea de „drumar“. Desi a fost blamat de colegii din Consiliul Judetean care i-au aprobat salariul din contractul de management, Georgescu se declara nemultumit de salariul primit, spunând ca nu este apreciat la adevarata valoare. „La câte am facut eu in aceasta societate, 37 de milioane de lei, cât primesc pe luna, este un salariu de rahat. Banii din luna august au venit ca urmare a indeplinirii indicatorilor din contract. Le-am spus deja celor din CJ ca din martie vreau sa plec. Oferte am destule, sunt firme care de-abia asteapta sa vin la ele“, a declarat Georgescu, care acuza debandada din cadrul Consiliului in ceea ce priveste cunoasterea legilor. Directorul LDP se lauda ca a reusit sa revigoreze activitatea societatii si spune ca pentru munca depusa nu ar fi multumit nici cu un salariu de 5.000 de euro pe luna (aproximativ 180 de milioane de lei). „Cei care administreaza drumurile nationale se ocupa doar de 400 si ceva de kilometri si primesc salarii de 140 de milioane de lei, pe când eu am 1.200 de kilometri si câstig doar un sfert“, a declarat Georgescu, invidios ca el repara doar gropitele din asfaltul judetean, iar colegii „mai mari“ se dau pe drumuri nationale si europene.


Dai in mine, dai in fabrici si uzine


Lucrarile mici si dese sunt cheia marilor „succese“ ale SC LDP SA, o parte dintre acestea transformându-se in sporuri si indemnizatii pentru directorul Georgescu. Asa se explica si situatii precum cea din august, când acesta a primit cu tot cu bonusuri 215 milioane de lei brut. „Aceasta societate aduce profit. Noi suntem singurii care ne bagam la lucrarile mici, pe care nu le doresc firmele particulare. La noi a apelat prefectul in perioada inundatiilor si ne-am dus, desi sumele primite erau foarte mici, noi suntem cei care intervenim pe perioada iernii“, a adaugat Georgescu. Acesta s-a plâns de prejudecatile cum ca lucrul facut de stat este mai prost decât al particularilor. „Noi avem tarife corecte. De exemplu, LDP face un kilometru de drum cu sapte miliarde de lei vechi, iar un privat cere pâna la 14 miliarde“, a spus Georgescu. Potrivit acestuia, din cauza scandalului legat de salariul sau astronomic obtinut in luna august, Doljul a pierdut un proiect de reabilitare a drumurilor cu fonduri europene.


Chinezii, la asfaltat drumuri


Chiar daca planuieste sa plece de la sefia LDP peste trei luni, Eugen Georgescu vrea sa implementeze un sistem testat cu succes in alte judete: aducerea strainilor la munca in Dolj. „Dupa aderare ma astept sa plece aproximativ o treime din muncitorii pe care-i am, asa ca ii voi inlocui cu chinezi“, a apreciat directorul LDP. In prezent, un muncitor de la societatea Consiliului Judetean câstiga in medie sapte milioane de lei. In total LDP are in subordine 212 angajati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII