15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal in blocul G8

Scandal in blocul G8

Locatarii blocului G8 din cartierul Brazda lui Novac sustin ca de câteva saptamâni sunt agresati verbal de clientii unei sali de internet care functioneaza, dupa spusele lor, ilegal, la parterul imobilului. In schimb, reprezentantii Primariei Craiova sustin ca afacerea are toate actele in regula.


Locatarii ii acuza pe reprezentantii societatii in cauza ca nu sunt capabili sa isi tina in frâu clientii, care cu fiecare ocazie ii agreseaza verbal. Administratorul SC STELUCO SRL, care functioneaza in garsoniera din blocul G8, afirma ca toate acuzatiile sunt de fapt niste inventii rautacioase ale noilor sai vecini.


Desi au preferat sa isi pastreze anonimatul, locatarii sunt de parere ca Primaria Craiova ar trebui sa inchida sala de internet deoarece nu au fost obtinute toate autorizatiile necesare. „Ne sfideaza pur si simplu! El zice ca nimeni nu poate sa ii faca nimic deoarece detine avizul municipalitatii si al unor vecini. Ar trebui sa il aiba si pe cel de la asociatia de proprietari pentru a functiona legal. Noi i-am spus ca nu are dreptul sa isi desfasoare la noi in bloc activitatea, insa a ripostat ca are pile la primarie si nu ii poate face nimeni nimic“, a declarat unul dintre vecini.


Cei acuzati afirma ca nu au nici o problema legala si nu inteleg de ce restul locatarilor ii reclama peste tot pentru a-i determina sa isi inchida afacerea. „Conform legii, am obtinut acordul sefului de scara care a dat declaratie la notariat, al vecinei de deasupra mea de la etajul unu si al celui din dreapta mea. In partea strânga este casa scarilor, asa ca nu aveam cui sa ii cer avizul. Nu inteleg de ce sunt revoltati când inainte aici a functionat tot o societate, casieria Terra Sat“, a spus Stefan Cirstea, administratorul SC STELUCO SRL. Mai mult, acesta sustine ca nici un client nu este lasat sa foloseasca usa care are iesire in bloc, tocmai pentru a nu deranja vecinii. Pentru a preveni orice scandal, societatea a instalat in garsoniera si mai multe camere de supraveghere.


Politia nu a primit sesizari de la locatari


In schimb, reprezentantii primariei sustin ca firma are toate actele in regula, de aceea si functioneaza. „Au autorizatie de constructie, eliberata in conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, republicata in 2004. Exista si acordul autentificat al vecinilor perimetrali direct afectati. De asemenea, a fost obtinut si avizul sefului de scara, conform caruia administratorii firmei vor respecta normele de convietuire cu locatarii blocului“, a precizat Carmen Licu, purtator de cuvânt al Primariei Craiova.


In ceea ce priveste acordul asociatiei de proprietari, Marian Giubelan, seful Serviciului Coordonare Asociatii de Proprietari, din cadrul municipalitatii, a declarat ca nu este obligatoriu atâta timp când solicitantul a obtinut avizul vecinilor afectati direct.


In schimb, Gheorghe Daici, seful Serviciului Disciplina in Constructii, a explicat ca plângeri privind ilegalitati la internetul de la parterul blocului G8 au fost inregistrate la municipalitate in urma cu câteva luni. „Proprietarii firmei au depus actele, insa nu obtinusera inca acordul când au demarat schimbarea destinatiei garsonierei. Când ne-am dus in control, i-am atentionat ca nu au indeplinit formalitatile si le-am suspendat activitatea pâna când isi puneau la punct toate documentele. Dupa ce au obtinut toate avizele, au continuat pentru ca erau in legalitate“, a incheiat Daici.


Subcomisarul Sectiei 4 Politie, care are sub supraveghere blocul G8 din cartierul Brazda lui Novac, a declarat ca in ultima luna nu au fost primite sesizari care sa reclame un eventual scandal al parterul blocului. „Daca ne vor sesiza, vom interveni imediat pentru a identifica persoanele care ar face deranj“, a declarat subcomisarul Valentin Gavrila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS