20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorul crimei din Brazda, arestat

Autorul crimei din Brazda, arestat

Intâmplarea face ca arestarea pentru crima de pe strada 1 Decembrie 1918 sa fie dispusa chiar in ziua de… 1 decembrie.


Autorul crimei savârsite in noaptea de sâmbata spre duminica in cartierul Brazda lui Novac s-a predat si si-a recunoscut fapta. Desi a sustinut ca nu el a pornit scandalul, a fost retinut, apoi arestat preventiv in cursul zilei de ieri. Pe baza probelor materiale si a declaratiilor adunate la dosar, anchetatorii au reusit sa stabileasca aproape in intregime firul evenimentelor, doar câteva aspecte ramânând de lamurit zilele urmatoare.


Plimbare nocturna cu final tragic


Gabriel Silviu Radovici, de 17 ani, a fost pe 26 noiembrie la familia lui, la Cerat, impreuna cu prietenul sau Radu Florescu si cu iubita acestuia. Când s-au intors la Craiova, cei doi au condus-o pe fata in Brazda lui Novac, la locuinta acesteia din blocul G3, au trecut pe la locuinta in constructie a parintilor lui Radovici, apoi au iesit la plimbare pe bulevardul Dacia. Mai erau câteva minute pâna la miezul noptii când, in apropierea intersectiei cu strada 1 Decembrie 1918, Florescu si Radovici s-au ciocnit cu alti doi tineri care veneau din sens opus pe acelasi trotuar.


„Afrontul“ acestei ciocniri umar in umar a degenerat intr-un sir de injuraturi ca la usa cortului. Anchetatorii nu au stabilit cu certitudine daca aceasta cearta a degenerat si in bataie, parerile celor implicati in conflict fiind impartite. Cert este insa ca Radovici si Florescu au disparut printre blocuri, iar ceilalti doi, insotiti de un prieten, s-au urcat intr-o Dacie albastra si au pornit in urmarirea „dusmanilor“. Gabriel Silviu Radovici a fost ajuns de cei trei urmaritori, fiind incoltit in parcarea dintre blocurile N1-6 si F7, F8. Prins intre doua masini, a fost snopit in bataie de cei trei. La un moment dat, unul dintre ei l-a lovit pe Radovici de trei ori cu un cutit care avea lama de circa 20 cm. Una dintre lovituri s-a dovedit fatala. Lama cutitului a patruns vertical printre gât si omoplatul drept, sectionând vena subclaviculara a victimei. La strigatele locatarilor din blocurile invecinate, care urmarisera de la ferestre altercatia, cei trei au rupt-o la fuga, disparând in noapte.


Radovici a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, insa, in ciuda eforturilor medicilor, a decedat putin dupa ora 5.00 dimineata.


Acuzatia: omor calificat


Câteva zile mai târziu, Nicusor Ionel Ene, de 25 de ani, si Dorel Daniel Badoi, de 26 de ani, ambii din Rojiste – doi dintre cei trei implicati in aceasta altercatie cu final tragic – s-au predat la politie. Acelasi lucru l-a facut si Marius Ionut Nechita, de 22 de ani, din Craiova, al treilea agresor, de fapt chiar cel care ii aplicase victimei lovitura mortala cu cutitul.


Dupa ce i-a audiat, procurorul criminalist de la Parchetul Tribunalului Dolj care se ocupa de caz a dispus joi seara retinerea lui Nechita, sub acuzatia de omor calificat. La propunerea procurorului, judecatorii Tribunalului Dolj au dispus ieri emiterea unui mandat de arestare pe 29 de zile pe numele lui Nechita. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca pâna la 25 de ani de inchisoare.


Varianta legitimei aparari


Parintii acuzatului au venit ieri la Tribunalul Dolj pentru a fi alaturi de fiul lor in momentul in care este prezentat in fata instantei. Oameni modesti, de la Teasc, nu stiau exact ce se intâmplase in seara aceea si nici cum a ajuns fiul lor sa omoare un tânar. „Stiu ca nu se cunostea cu cei cu care s-a luat la scandal. Cel care a murit l-a lovit pe baiatul meu cu o ranga. Dupa aia s-au alergat, s-au invârtit si ce or fi facut ca baiatul ala a murit“, a povestit Maria Nechita, mama lui Marius.


Cercetati in libertate


Badoi si Ene sunt liberi, insa cercetarile continua si fata de ei. Procurorii si politistii urmeaza sa stabileasca in amanunt contributia acestora la savârsirea faptei, in functie de care vor face incadrarea juridica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII