19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSalariu „secret“ de 215 milioane pe luna

Salariu „secret“ de 215 milioane pe luna

Eugen Georgescu, directorul Societatii Comerciale Lucrari Drumuri si Poduri din subordinea consiliului judetean, a câstigat in luna august suma incredibila de 215 milioane de lei vechi. Cel putin asa rezulta dintr-o informare realizata in aceasta luna de angajatii administratiei doljene.


Situatia a iesit la iveala dupa ce, la cererea unor consilieri judeteni, Serviciul de Resurse Umane al consiliului judetean a intocmit o informare privind toate salariile directorilor de la institutiile, regiile si societatile comerciale din subordinea CJ Dolj. Directorul SCLDP, Eugen Georgescu, a fost singurul manager care a refuzat sa transmita salariul efectiv câstigat, pe motiv ca acesta ar fi „confidential, conform prevederile legale“. Societatea din subordinea consiliului a transmis totusi fondurile aferente salariilor pe ultimele trei luni, documente din care reiese faptul ca in luna august a acestui an directorul ar fi câstigat suma record de 215 milioane de lei vechi. Conform acelorasi acte, in luna septembrie salariul directorului a ajuns la 47 de milioane de lei, iar in octombrie la 54 de milioane de lei. Diferenta uriasa a sumelor este explicata de presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, prin faptul ca Georgescu ar putea avea dreptul la o parte din profiturile realizate de SCLDP. „O sa se verifice contractul si pâna la sfârsitul zilei vom sti exact care este situatia: cine i-a aprobat salariul, consiliul judetean sau Consiliul de Administratie, unde scrie ca e confidential. Dupa parerea mea e o greseala ce scrie acolo. Conform legii, e posibil ca el sa aiba o participare la profitul societatii, iar in luna iunie s-a facut bilantul si ulterior ma gândesc ca ar fi putut primi banii“, a precizat Prioteasa. Acesta a spus ca nu cunoaste clauzele contractuale deoarece documentul a fost semnat in anul 2003, inainte de preluarea mandatului in actuala componenta. Mentionam ca in perioada semnarii contractului, membrii Adunarii Generale a Actionarilor erau Constantin Raducanoiu, actualul director de la SC PARC TURISM, Nicolae Giugea, actualul prefect de Dolj, si Gheorghe Daniliuc, consilier judetean.


Contractul lui Georgescu, semnat la secret


Desi in mod legal salariile directorilor nu pot depasi salariul unui secretar de stat, adica 50 de milioane de lei vechi, Eugen Georgescu a declarat ca nu poate da detalii cu privire la salariul sau deoarece acesta este confidential. Directorul a precizat ca ar fi fost gata sa sara peste clauza de confidentialitate doar daca insusi presedintele consiliului judetean i-ar fi cerut acest lucru si nu un angajat al institutiei. „Ce spun ei e o aberatie pentru ca nu pot avea salariul mai mare decât cel al unui secretar de stat. Contractul meu nu a fost facut in sedinta publica si este confidential. Daca reprezentantii legali ai institutiei, adica presedintele consiliului judetean si secretarul Barbarasa, imi cereau aceasta informatie in scris, normal ca ma conformam, dar mi-a fost solicitata prin telefon de la sefa Serviciului de Resurse Umane. Pai, daca ma intreba portarul ce salariu am, trebuia sa-i spun?!“, a declarat Georgescu. Directorul SCLDP a amenintat angajatii consiliului care au semnat informarea ca ii va da in judecata si le va cere diferenta intre salariul sau real si cel astronomic trecut in informare.


Directorii, salarii de pâna la 46 de milioane


Dincolo de sumele vehiculate in cazul directorului SCLDP, documentul intocmit de angajatii CJ releva faptul ca o mare parte dintre directorii institutiilor din subordinea consiliului câstiga mai bine decât seful lor din CJ, Ion Prioteasa. Desi salariile lunare de baza sar rareori de zece milioane de lei vechi, la acestea s-au adaugat de cele mai multe ori sporuri peste sporuri si indemnizatii peste indemnizatii care au tras in sus salariile brute chiar si pâna la 46 de milioane de lei vechi. In aceasta situatie se regasesc directorii de la Muzeul Olteniei, Mihai Fifor, si Biblioteca Judeteana, Mariana Leferman. Urmatorii sunt directorul SC Parc Industrial, Liviu Montescu, cu un salariu de 43 de milioane de lei, si directorul Muzeului de Arta, al Scolii de Arte de Meserii „Cornetti“, dar si al Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, cu un salariu de 41 de milioane de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII