19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLacrimi si flori pe ultimul drum

Lacrimi si flori pe ultimul drum

Daniel Dumitru Cârstea, politistul omorât in urma cu o saptamâna in comuna Bucinisu de un coleg de serviciu, a fost condus ieri pe ultimul drum.


Zeci de politisti din Caracal si de la posturile de Politie Rotunda si Bucinisu, chestorul Ioan Stoica, seful Politiei municipiului Caracal, comisarul Ilie Vasile, colegi de scoala, rude si prieteni au venit la inmormântare pentru a-si lua adio de la Daniel Cârstea. In cadrul ceremoniei s-a urmat ritualul celor care se sting din viata inainte de a se fi casatorit. Tinerilor le-au fost prinse in piept câte o floare si o bentita neagra. O fata ce purta un batic alb pe cap si o lumânare aprinsa in mâna, simbolizând mireasa, a mers in sat pentru a uda. La intoarcere, baieti si fete au impodobit un brad, pe care fiecare tânar l-a atins. Tânara „mireasa“ a stropit bradul cu vin si tuica. Pe parcurul desfasurarii ceremonialului, alaiul a fost insotit de o fanfara. Mama lui Daniel nu s-a putut desparti de tabloul cu fotografia lui, pe care il tinea strâns la piept, spunând: „In loc sa-i fac copilului meu nunta, asa cum am visat, uite ce nunta ii fac! Daca stiam ca se intâmpla asa, nu-l lasam in politie“. Mai multi jandarmi de la Slatina au fost prezenti pentru „garda de onoare“. La locuinta familiei Cârstea din comuna Redea au sosit cinci preoti pentru a tine slujba religioasa. Un camion al armatei impodobit cu buchete de flori si coroane l-a dus pe Daniel la cimitirul din comuna. Inainte de a pleca spre biserica, o fosta colega de scoala a lui Daniel, Ramona, s-a asezat lânga camion si a rostit un scurt discurs de adio din partea colegilor. In fata camionului au mers masinile politiei cu semnalele acustice si luminoase aprinse, iar in urma acestuia cortegiul funerar, care s-a insirat pe câteva sute de metri.


„Ii cunosc pe Daniel si pe Radu pentru ca am fost colegi de promotie“


Tânara care ii cunoaste atât pe Daniel, cât si pe Radu spune ca cei doi erau baieti linistiti. Ramona, agent de politie la Corabia, a fost colega cu victima si criminalul la Câmpina, promotia decembrie 2005. Tânara si-l aminteste pe Daniel ca un baiat cuminte si retras. Cât despre Radu, Ramona a spus ca parea cuminte, insa avea o privire ciudata. „Ii cunosc pe amândoi pentru ca am fost colegi de promotie. Daniel era un baiat cuminte si nu a creat probleme pe timpul scolii. Nu pot sa spun ca Radu nu era cuminte, era linistit, dar nu imi placea privirea lui. Avea o privire tare ciudata. Cred ca a comis aceasta crima in urma unei iesiri necontrolate. Oricum, in momentul in care am aflat despre cele intâmplate am fost socata. Ii cunosc pe amândoi si nu ma asteptam la asa ceva din partea lui Radu, mai ales ca face parte dintr-o familie buna“, a afirmat Ramona.


„Cum poate sa spuna ca arma s-a descarcat din greseala?“


Parintii lui Daniel Cârstea nu s-au putut opri nici o clipa din plâns. La fel si Silviu, singurul frate al lui Daniel. Ei stiu ca Radu il ura pe Daniel, dar nu si-ar fi putut imagina vreodata ca are de gând sa-l omoare. Dupa ce au aflat ca Radu a declarat ca arma s-a descarcat din greseala, sotii Cârstea au ramas socati. „Nu inteleg cum poate acest criminal sa spuna ca arma s-a descarcat din greseala. Daca mi-ar da mie o arma sa-l impusc din greseala, cum ar fi? Imi doresc din tot sufletul ca acest nenorocit sa treaca prin chinurile prin care a trecut baiatul meu. Era invidios ca Daniel avea de toate, dar nu trebuia sa-l omoare pentru asta. Baiatul meu si-a dorit mult sa fie politist, Dumnezeu i-a ajutat si uite ca si-a gasit sfârsitul in politie. Mi-a luat copilul de lânga mine un nenorocit de om, mi l-a omorât ca pe un câine“, a spus mama lui Daniel, izbucnind apoi in plâns.


„Il cunosc pe criminal de la televizor“


Rudele si prietenii familiei Cârstea spun ca nu il cunosteau pe Radu Spatariu pâna sa-l vada la televizor. „A omorât un suflet nevinovat. El face inchisoare si vine acasa, insa Daniel nu se mai intoarce din pamânt. A murit nevinovat la vârsta de 21 de ani, era un copil, un copil cuminte si respectuos“, a declarat o ruda a mortului. O femeie ai carei fii erau prieteni cu Daniel afirma ca victima era un baiat deosebit. „Daniel era prieten cu baietii mei, cu cel mic a fost si coleg de scoala. Stiu ca era un copil destul de cuminte si rusinos. Nu inteleg ce ar fi putut avea cu el acel nenorocit de l-a omorât“, a spus aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS