20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTariceanu - Stolojan, intâlnire fara rezultat

Tariceanu – Stolojan, intâlnire fara rezultat

Theodor Stolojan a acceptat propunerea de dialog lansata de presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu. Fostul lider liberal, insotit de Gheorghe Flutur si de un grup de platformisti, a discutat ieri cu Tariceanu, fara sa se ajunga la un rezultat.


Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, s-a declarat dezamagit la iesirea de la intâlnirea de ieri cu Theodor Stolojan si sustinatorii acestuia, potrivit NewsIn. In replica, Theodor Stolojan a calificat declaratiile liderului liberal drept agresive si a afirmat ca ele „nu respecta spiritul discutiilor“. „Am avut o discutie sterila pentru ca ne consumam energiile politice in discutii dintre membri sau fosti membri ai partidului, in loc se ne ocupam de lucruri importante. Din acest punct de vedere, am o dezamagire“, a comentat Tariceanu. Premierul a dat de inteles ca, de fapt, platformistii urmaresc acapararea puterii si vizeaza ocuparea unor functii de conducere in PNL. „Nu trebuie sa fim naivi. Avem de-a face cu o batalie pentru functii si putere in PNL“, a spus Tariceanu. Liderul liberal a precizat ca nu i-a oferit o functie de conducere lui Stolojan. „Cine doreste conducerea in partid trebuie sa candideze la un congres“, a spus Tariceanu. El a adaugat ca nu se pune problema unor derogari speciale de la Statut pentru a reprimi pe cineva in partid. Presedintele PNL a declarat ca raspunsurile evazive primite in cadrul intâlnirii i-au confirmat banuiala ca gruparea Stolojan are o agenda ascunsa, alta decât cea pe care o declara public referitoare la unitatea partidului.


Stolojan vrea in PNL


Theodor Stolojan a cerut, la intâlnire, anularea excluderilor din PNL a celor care au aderat la platforma liberala si crearea posibilitatii de dezbatere a platformei in interiorul partidului. Stolojan a mai declarat ca reprimirea in partid este la latitudinea organismelor din conducerea PNL, de la care asteapta o decizie in zilele urmatoare. Singurul punct comun al declaratiilor celor doi se refera la necesitatea organizarii unui Congres al PNL, fiecare preferând termene diferite. Gruparea Tariceanu ar trece la organizarea unui congres extraordinar in luna ianuarie, in timp ce Stolojan si sustinatorii spun ca pentru aceasta ar fi nevoie de o conducere interimara la partid, care sa asigure ambelor tabere sanse egale. De asemenea, „platformistii“ spun ca, in acest moment, congresul nu este una dintre prioritati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU