9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSecretarul de stat din MEC, Cosmin Popescu, invinuit de procurorii anticoruptie

Secretarul de stat din MEC, Cosmin Popescu, invinuit de procurorii anticoruptie

DNA l-a pus sub acuzare pe secretarul de stat din Ministerul Economiei si Comertului, Cosmin Popescu, pentru favorizarea infractorului si pentru fals. Acesta este acuzat ca a cerut efectuarea unui control de catre o echipa a ministerului cu privire la modul in care Ionel Mantog, presedintele PD Gorj si fostul secretar de stat in MEC, si-a construit vila de stramutat de lux in cartierul Primaverii din Târgu Jiu si ca a facut presiuni ca raportul sa-i fie favorabil liderului pedist.


Cosmin Popescu sustine ca a fost lucrat de seful sau, ministrul Codrut Seres: „Am fost lucrat. Mi s-a cerut de catre ministrul Seres sa dau ordin pentru numirea unei comisii care sa verifice modul in care Ionel Mantog si-a construit casa. Acest ordin a fost semnat de domnul ministru. Comisia a mers in teritoriu si a redactat un raport pe 16 august. Domnul ministru Seres a dat dispozitie ca acest raport sa fie inaintat DNA, pentru care m-a imputernicit, având in vedere ca nu era in acea zi acolo. Am inaintat raportul si de aici s-a rupt filmul. DNA se autosesizeaza si ma pune sub invinuire. Nu am nici o semnatura pe nici un raport si nu am facut nici o presiune asupra membrilor comisiei. Eu eram plecat in perioada respectiva in strainatate si venisem la minister doar de câteva zile. Ministrul Seres revine printr-o adresa catre DNA si spune ca la solicitarea mea a fost facut raportul, ca eu am redactat raportul si fara sa aduc la cunostinta l-am inaintat la DNA (…) Au gasit o metoda de a mai scapa de un om“. Cosmin Popescu spune ca se va pune la dispozitia partidului in privinta ocuparii in continuare a postului de secretar de stat.


Cosmin Popescu este unul din oamenii de incredere ai lui Ionel Mantog, sprijinindu-l pe acesta sa ocupe functia de secretar de stat. Mantog a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru faptul ca a beneficiat de o vila de stramutat. Acesta a cumparat casele mai multor persoane care urma sa fie expropriate si, astfel, i s-a reconstruit, in locul acestora, o vila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS