20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTone de gunoaie scoase dintr-un apartament

Tone de gunoaie scoase dintr-un apartament

Aproximativ o tona de gunoaie au strâns angajatii RAADPFL, in numai o zi, dintr-un apartament din Craiova locuit de o pensionara. Reprezentantii municipalitatii, care are in proprietate locuinta, sustin ca in fiecare an se confrunta cu astfel de cazuri.


Locatarii unui bloc din Calea Bucuresti, terorizati de câtiva ani de un miros oribil care provenea din apartamentul unei vecine, au sesizat autoritatile locale sa ia masuri. Desi locuinta apartinea municipalitatii craiovene, aceasta a fost nevoita sa actioneze in judecata chiriasa pentru a obtine accesul in casa, cu scopul de a efectua o deratizare. Cei care trebuia sa duca la bun sfârsit misiunea erau angajatii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), cea care administreaza locuintele din fondul de stat. „Ne-am dat seama ca persoana respectiva a adunat de-a lungul anilor munti de gunoaie in apartamentul cu doua camere, motiv pentru care din interior venea un miros urât, puternic, pe casa scarii. Dupa ce am obtinut in instanta o hotarâre prin care sa putem intra sa facem curatenie, am facut apel la un executor judecatoresc pentru a pune in aplicare sentinta“, a declarat Viorel Nicolae, director adjunct la RAADPFL.


Cea care le-a dat atâta bataie de cap angajatilor regiei este o pensionara, Elvira O., de 63 de ani, fosta directoare a unui liceu din Craiova. In prezent aceasta locuieste singura si, din informatiile detinute de conducerea regiei, nu are nici o ruda in viata care sa ii acorde ingrijiri. Vecinii sustin ca batrâna are doar de câtiva ani obiceiul de a pastra in casa resturile.


O tona de gunoaie scoase din doua incaperi


Actiunea de deratizare initiata de Regie a fost demarata chiar la inceputul saptamânii, când, inarmati cu multa rabdare si cu un camion in care sa arunce gunoaiele, angajatii Regiei au poposit la blocul E3, scara 2, apartament 5, din Calea Bucuresti. Desi aveau experienta in astfel de cazuri, subordonatii lui Viorel Nicolae au ramas stupefiati de mizeria pe care au gasit-o. Daca initial oamenii au incercat sa intre in apartament fara nici o masura de protectie, au apelat apoi la masti de hârtie, care s-au dovedit inutile, ajungând in final la folosirea mastilor de gaze si a manusilor chirugicale.


„Am strâns in prima zi aproximativ o tona de gunoaie numai din hol si din bucatarie. Avea acolo adunate de toate, de la borcane si vechituri, la haine, incaltaminte si mâncare. Noi presupunem, din cauza mirosului, ca ar avea acolo chiar si animale moarte“, a precizat Andrei Angel, jurist in cadrul RAADPFL si coordonatorul actiunii. Curatenia a continuat si ieri, urmând sa se finalizeze astazi. Angajatii Regiei erau convinsi ca vor mai strânge cel putin o tona de gunoaie.


„Am mai avut astfel de cazuri, când am intervenit tot datorita vecinilor, care au reclamat neregulile. Cei care isi transforma locuintele in ghene de gunoaie, devenind in acest mod adevarate focare de infectie, au probleme psihice. Legislatia este dificila si nu ne permite accesul in locuinta acestora decât in anumite conditii, in prezenta reprezentantilor politiei, din acest motiv activitatea noastra in acest sens este ingreunata“, a subliniat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS