26.2 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFosta directoare a Spitalului Judetean isi vrea functia inapoi

Fosta directoare a Spitalului Judetean isi vrea functia inapoi

Un singur candidat s-a inscris la concursul pentru ocuparea postului de manager general al Spitalului Judetean Târgu Jiu: fosta directoare Creola Enoiu.


In perioada 17 – 25 noiembrie 2006, Ministerul Sanatatii Publice organizeaza concursurile de selectie pentru ocuparea functiei de manager, persoana fizica, in spitalele publice din România.


Creola Enoiu este singurul candidat care s-a inscris la concursul pentru functia de conducere a Spitalului Judetean Târgu Jiu, in ciuda faptului ca, in perioada in care a fost la conducerea unitatii, s-au strâns cele mai multe datorii.


Actualul director interimar, doctorul Florin Mergea, a declarat ca nu si-a depus candidatura pentru ca reprezentantii ministerului nu au anuntat care va fi salariul viitorului manager.


„Nu au anuntat nici macar ce se va intâmpla cu datoriile de zeci de miliarde de lei vechi acumulate de unitatea medicala pe timpul fostei conduceri. Cum poti sa fii director si sa ai in spate o datorie de miliarde? Nu au anuntat nimic despre salarii, este o functie de foarte mare raspundere“, a afirmat doctorul Mergea.


Creola Enoiu a demisionat din PD Gorj


Medicul Creola Enoiu a fost directorul general al principalei unitati medicale din judetul Gorj de la inceputul anului 2005 pâna in aceasta primavara.


Enoiu a fost pusa in functie si datorita faptului ca era membra PD Gorj, dar cu toate acestea partidul nu a mai sprijinit-o in functie atunci când unitatea avea mari datorii. Dezamagita, aceasta a demisionat din PD Gorj in cursul verii. In prezent, Enoiu este consilier judetean independent. Despre participarea la concurs, aceasta a spus ca este singura persoana care candideaza pentru sefia spitalului pentru ca nimeni din cadrul unitatii nu a mai absolvit cursurile de management ale Scolii sanitare. Frecventarea si absolvirea cursurilor respective reprezinta o conditie esentiala pentru participarea la concurs, cu toate ca acestea puteau fi absolvite si dupa câstigarea concursului, potrivit lui Aristica Morosanu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS