22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul FBI, in România

Directorul FBI, in România

Ministrul justitiei, Monica Macovei, si directorul FBI, Robert S. Mueller, s-au intâlnit ieri la Bucuresti pentru a discuta despre continuarea cooperarii dintre autoritatile române si cele americane in domeniul luptei cu coruptia si cu criminalitatea organizata. Guvernul american acorda un sprijin constant pentru pregatirea procurorilor DNA si DIICOT si pentru dotarea acestor structuri ale Parchetului cu echipamente tehnice.


„Avem si o colaborare la nivel operativ in dosare concrete, in special in dosare de criminalitate informatica si trafic de persoane. Si aceasta colaborare a mers foarte bine pâna acum, dar cum intotdeauna vrem mai mult, sper sa lucram in continuare la cât mai multe dosare impreuna pentru ca, intr-adevar, criminalitatea nu are granite“, a spus ministrul justitiei, Monica Macovei.


Directorul FBI, Robert S. Mueller, a declarat ca printre prioritatile Statelor Unite s-au numarat rezolvarea coruptiei din administratia publica si impiedicarea unor noi atacuri teroriste, precum cel din 11 septembrie 2001. Ministrul justitiei, Monica Macovei, a mai precizat ca si in domeniul luptei impotriva coruptiei este importanta colaborarea.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS