14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au distrat in ger

S-au distrat in ger

Vineri seara, tinerii craioveni au sfidat gerul si au petrecut pâna dupa miezul noptii, in cadrul unui eveniment special creat pentru ei. „Noapte alba in Craiova“ a insemnat concerte pe Velodrom, demonstratii de dans, teatru si arte martiale.


Daca este vorba de distractie, infruntam orice! Cam aceasta trebuie sa fi fost deviza tinerilor care au venit vineri seara pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“. Bineinteles ca si organizatorii evenimentului „Noapte alba in Craiova“, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Directia Judeteana pentru Tineret Dolj si Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, au stiut cu ce sa-i ademeneasca pe acestia pentru a-i scoate afara din case.


Capul de afis al spectacolului l-au constituit concertele celor trei trupe: Blondy, Fly Project si Directia 5. Andreei Banica i-a revenit rolul de a deschide spectacolul, impreuna cu cele doua dansatoare reusind sa „incalzeasca publicul“ pret de aproximativ 20 de minute. Tinutele sumare ale dansatoarelor, dar si entuziasmul Andreei au dat startul la distractie, iar publicul parea ca nici nu mai simte gerul aprig care se asternuse peste Craiova. „De-abia asteptam sa mai cântam la Craiova“, a spus Andreea.


Si-a serbat ziua pe scena


Mult mai deranjati de frig au parut cei doi membri ai formatiei Fly Project. „Am ochii in lacrimi si nu este din cauza emotiilor“, a spus la un moment dat Tudor, solistul formatiei. Totusi, acestia pareau ca nu mai vor sa paraseasca scena, mai ales când au vazut ca oltenii le stiu melodiile. Cei doi cântareti si dansatoarele trupei (care au venit sumar imbracate) mai aveau un eveniment de sarbatorit vineri seara: ziua de nastere a lui Tudor. Imediat dupa ce membrii trupei Fly Project au plecat sa se incalzeasca, a urmat Parada ONG-urilor de tineret din Craiova. Cu o coregrafie atent studiata, cele 14 organizatii au defilat mândre in fata publicului. A urmat apoi un moment indelung asteptat de tinere: concertul Directiei 5. Melodii lente sau antrenante, toate au fost savurate de fanii formatiei care au cântat si au dansat fara sa tina cont de frigul din parc. Momentele artistice de pe Velodrom au fost, de asemenea, presarate de demonstratii de arte martiale, dar si de teatru.


In jurul orei 23.00 distractia s-a mutat si in sediul cladirii vechi a Casei de Cultura a Studentilor. Acolo, tinerii care nu prea stapâneau arta dansului au avut ocazia sa exerseze, ajutati de câtiva dansatori profesionisti. Si pentru ca era o noapte dedicata distractiei, reprezentantii ONG-urilor de tineret au venit si ei la Casa Studentilor sa mai danseze putin. „A fost un spectacol aproape reusit, chiar daca vremea nu a prea tinut cu noi. De altfel, voi propune ca evenimentul de anul viitor sa se desfasoare in primavara sau spre sfârsitul verii“, a spus Florentin Gust, directorul Casei de Cultura a Studentilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS